"Tās ideoloģijas tomēr ir stipri atšķirīgas, un, apvienojoties un veidojot kopīgu sarakstu ar ideoloģiski atšķirīgu partiju, daļa vēlētāju gluži vienkārši tiek zaudēti, līdz ar to izdevīgi pareizākā taktika ir sadarboties ar pašreizējām valdības partijām, vienoties, iespējams, par kopīgas koalīcijas veidošanu pēc vēlēšanām, bet summā lielāku rezultātu var iegūt, nestartējot vienā sarakstā," pastāstīja Dzintars.

Par to, kas būs NA mēra amata kandidāts un vai tas varētu būt demisionējušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, kā iepriekš medijos izskanējis, Dzintars nestāstīja. Viņš norādīja, ka partijā ir vairākas kandidatūras.

"Es varu teikt, ka pašlaik ir vairāki spēcīgi kandidāti, starp kuriem notiek izvēle un diskusija partijas biedru vidū," minēja Dzintars.

Viņš arī atzina, ka neesot vairs ilgi jāgaida, kad šie kandidāti parādīsies publiski. Viņš gan paskaidroja, ka partijā ir jāiziet noteikta procedūra, lai kādu kandidātu varētu nosaukt, ‒ jābūt viņa piekrišanai un jāsaprot, vai šim cilvēkam varētu būt atbalsts biedru vidū, Rīgas nodaļā, partijas vadības līmenī, bet norādīja, ka patlaban šis process aktīvi norit.

Uz žurnālistu jautājumu, vai Nacionālo apvienību nebiedē tas, ka Reformu partija (RP) un "Vienotība" Rīgā varētu startēt no viena saraksta un samazināt viņu izredzes iegūt vairāk balsu, deputāts atbildēja, ka RP neesot citas izvēles, kā iegūt balsis, bet NA pozīcijas ir stabilas.

"Reformu partijai ir maz citu izredžu, viņu reitings patlaban ir tik zems, ka, lai neatņemtu balsis, tad, protams, viņiem būtu ar kādu jābloķējas kopā. Savukārt Nacionālajai apvienībai Rīgā jau ir stabili trešā vieta ar ļoti pārliecinošu reitingu, līdz ar to mūsu uzdevums ir vienkārši droši paņemt savu nacionāli domājošu konservatīvo vēlētāju," klāstīja Dzintars.

Viņš arī uzsvēra, ka NA izdarīs visu iespējamo, lai starts vēlēšanās būtu iespējami labāks un izdotos arī atkārtot pēdējo divu Saeimas vēlēšanu tradīciju arī Rīgas domē, ka vēlētāju atbalsts viņiem palielinās.

Jau ziņots, ka, pēc tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS jūlijā veiktās aptaujas datiem, ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu jau rīt, 50% balsstiesīgo rīdzinieku, kas ir izdarījuši izvēli, balsotu par "Saskaņas centru" (SC).  Par "Vienotību" savu balsi gatavi atdot 20,9% aptaujāto pilsoņu, bet par Nacionālo apvienību - 14,3%. Savukārt pārējās partijas nesasniegtu pat nepieciešamo piecu procentu robežu, lai iekļūtu Rīgas domē, - Latvijas Zaļajai partijai būtu 3,4%, Reformu partijai - 3,3%, Latvijas Zemnieku savienībai - 3,1%, bet atlikušās partijas saņemtu mazāk par 2% balsu.

Tādējādi izriet, ka "Saskaņas centrs" iegūtu 35 deputātu mandātus, "Vienotība" - 15 mandātu, bet Nacionālā apvienība iegūtu 10 mandātu.

Aptauja notika no 5.jūnija līdz 4.jūlijam, un tajā piedalījās 1944 cilvēki vecumā no 18 gadiem, kas deklarējuši savu dzīvesvietu Rīgā. Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS aptauju veica pēc apvienības "Saskaņas centrs" pasūtījuma.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā.