Aļeksejenko sacīja - viņu nepārsteidz tas, ka darbiniece, iespējams, turējusi naudu savā darba kabinetā, jo tur tā ir daudz lielākā drošībā nekā mājās. Departamentu apsargā, tur ir novērošanas kameras, tāpēc darba kabinets ir drošāks par, piemēram, mājām, skaidroja departamenta direktors.

Ziņas par amatpersonu ienākumiem ir publiski pieejamas, tāpēc uzkrātās skaidras naudas summas mājās turēt būtu pārlieku liels kārdinājums zagļiem, sacīja Mājokļu un vides departamenta direktors. Uz portāla "Delfi" jautājumu, vai viņš arī kabinetā tur skaidru naudu, Aļeksejenko atbildēja: "Nelielu summu turu." Viņš arī bilda, ka 1100 lati nav liela summa, un viņš ir pārliecināts - ja tāda kabinetā bijusi, tad tie ir Stabiņas uzkrājumi.

Tiesa, Valsts ieņēmumu dienesta publiskā datu bāze par amatpersonu ienākumiem, liecina, ka pērn Stabiņa nebija deklarējusi uzkrājumus. Likums gan amatpersonām prasa deklarēt skaidras naudas uzkrājums, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas jeb 4000 latu.

Stabiņas alga par Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta priekšnieces pienākumiem bijusi 16 809 lati, bet par darbu Rīgas domes Dzīvojamo māju privatizācijas komisijā viņa saņēmusi 2812 latus. Stabiņas parādsaistības bijušas 4999 lati. Viņas īpašumā ir zeme un dzīvojamā māja Ādažu novadā.

Jau vēstīts, ka KNAB pirmdien vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē. Kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldes ilggadējās vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā.

Otrdien KNAB apliecināja, ka par iesējamām koruptīvām darbībām Rīgas domē ir sākts kriminālprocess un aizturētas vairākas personas. Pagaidām gan plašāku informāciju KNAB nesniedz.