Šajā apkures sezonā RS pēc Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas datiem ir ceturtais zemākais tarifs valstī, 30,61 lati par megavatstundu (Ls/MWh), tomēr vasarā tarifs neizbēgami pieaugs, ja piepildīsies "Latvijas Gāzes" prognozes, kas paredz rūpnieciskajiem patērētājiem pieaugumu 37% apmērā.

"Pašlaik siltumenerģijas patēriņš īpaši krītas sabiedriskās ēkās, kas ļoti taupa, jo īpaši skolas un Rīgas Tehniskā universitāte. Taupa arī Rīgas dome, Finanšu ministrija un Ministru kabinets, kas iepriekšējos gados izcēlās ar iekštelpu temperatūru ziemās pat līdz
24° C. Ir arī ēkas, kur vispār nekurina— gan jaunie projekti, gan nedzīvojamās ēkas," pašreizējo situāciju raksturo Žīgurs.

Viņš uzskata, ka siltumpatēriņš, visticamāk, Latvijā tuvākajos gados stagnēs. Tas notiks uz ēku siltināšanas un taupības rēķina. "Stiprā sala dienās, kad siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņš tuvojas maksimumam, mēs, enerģētiķi, līdz matu galiem saprotam, cik ļoti nepieciešamas modernas un jaunas ražošanas jaudas, jo TEC-2 veco iekārtu darbaspējas strauji izsīkst," saka Žīgurs.

DB norāda, ka TEC-2 otrās kārtas rekonstrukcija vēl arvien ir zem jautājuma zīmes — pret to protestējuši zaļo ideju aizstāvji, uzskatot, ka būtu jāatrod vieta arī lielākai biomasas stacijai. Arī ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) kavējas ar akcepta došanu TEC-2. Bet bijušais enerģētikas komisārs Andris Piebalgs "Latvijas Radio" izteicies, ka Latvijā šajā laikā diez vai varēs tapt divi lieli enerģētikas projekti — cietā kurināmā stacija Liepājā un 400 MW atjaunotais TEC-2 Rīgā. "Runājot par šīm idejām, ja Latvija būtu bagāta valsts, mēs blakus gāzes TEC varētu būvēt ne tikai biomasas, bet arī saules staciju. Taču tās ir lielas investīcijas, kurām sevi jāatpelna," saka Žīgurs.

Viņš arī norāda, ka "Rīgā biomasai ir brīvi tikai kādi 10% siltumjaudas," norādījis Žīgurs.