Zēnam apsaldēta plaukstu virspuse, tomēr traumas neesot smagas un viņš pēc palīdzības sniegšanas turpina ārstēties mājās.

Kā informēja Ševčenko, vakar stiprā sala dēļ dažādas pakāpes apsaldējumus visā Latvijā guvis aptuveni 21 cilvēks, no tiem visvairāk - astoņi - Rīgā un Rīgas reģionā.

Rīgā galvenokārt apsaldētas kājas un rokas, atrodoties alkohola reibumā uz ielas. Konstatēts arī viens ķermeņa atdzišanas gadījums.

Kurzemē vakar bijuši divi apsaldēšanās gadījumi - jauns vīrietis apsaldējis rokas, jo bijis bez cimdiem, savukārt 21 gadu veca sieviete apsaldējusi kājas, jo viņai bijuši plāni apavi un pārāk īsi svārki.

Latgalē apsaldējumus guvuši pieci cilvēki. 46 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā ārā apsaldējis rokas, 15 gadus vecs zēns plānu zābaku dēļ apsaldējis kājas pirkstus, 47 gadus vecs vīrietis apsaldējis ausis, 49 gadus vecs vīrietis nekurinātā mājā guvis roku un pēdu apsaldējumus, savukārt 19 gadus veca jauniete alkohola reibumā gulējusi sniegā un guvusi apakšstilbu apsaldējumus.

Vidzemē bijuši seši apsaldējumu gadījumi. Piemēram, kāds 47 gadus vecs vīrietis, strādājot mežā, apsaldējis pēdas, bet kāda 16 gadus veca meitene, ejot vairākus kilometrus uz mājām, apsaldējusi rokas un kājas.

Liepājā gūta trauma, kas saistīta ar zemledus makšķerēšanu - 42 gadus vecs lietuvietis devies uz kanālu makšķerēt, bet paslīdējis uz kāpnēm, kritis un guvis mugurkaula lūzumu.

Latgalē termiskas traumas pirtī guvusi 72 gadus veca sieviete, apdedzinot seju un kaklu. Savukārt Vidzemē gadu vecs bērns guvis plaukstas apdegumu, pieliekot to pie krāsns.

Vakar divas sievietes, kurinot krāsni, saindējušās ar tvana gāzi.

Bijušas vairākas traumas slideno ielu dēļ, kur cilvēki guvuši roku un kāju lūzumus, kā arī kāda meitene iedzīvojusies smadzeņu satricinājumā.