Izmaiņas AS 'Delfi' valdē.
Nākotnes fokusā nemainīgi –
saturs un jaunu produktu attīstība

Izmaiņas AS 'Delfi' valdē. Nākotnes fokusā
nemainīgi – saturs un jaunu produktu attīstība

Līdz ar AS "Delfi" divu valdes locekļu – līdzšinējā "Delfi" galvenā redaktora Ingus Bērziņa un "Rus.Delfi.lv" galvenā redaktora Anatolija Golubova – pilnvaru beigām no 20. oktobra AS "Delfi" valdei pievienosies Filips Lastovskis, kurš 24. oktobrī sāks darbu kā "Delfi" galvenais redaktors, un "Delfi" Biznesa attīstības un abonēšanas nodaļas vadītāja Maira Meija.
""Delfi" ir vadošais ziņu medijs Latvijā, jo mēs visu laiku attīstāmies, gluži tāpat kā medija jēdziens kopumā. Primāri "Delfi" komanda strādā, lai saviem lasītājiem nodrošinātu kvalitatīvu, daudzpusīgu un uzticamu informāciju, bet uzskatām, ka izaugsmes veicināšanai tikpat būtiski ir domāt par jauniem produktiem, ērtu lietojamību, saikni ar savu lasītāju dažādos formātos un vairākās platformās. Lai vēl efektīvāk sekotu šīm mediju nozares attīstības tendencēm, tika veiktas izmaiņas AS "Delfi" valdes sastāvā. Abiem redaktoriem, kuri vēsturiski bija pārstāvēti valdē, beidzās pilnvaru termiņš, un jaunajā valdē tiks pārstāvētas gan redakcijas, t.i., satura veidotāju, intereses, gan biznesa attīstības un, pirmkārt, produkta attīstības intereses," izmaiņas valdē skaidro AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.
Tieši balanss starp saturu un produktu pilnveidi palīdzēs mums turpināt "Delfi" zīmola attīstību un saglabāt un stiprināt vadošo pozīciju arī digitālo abonentu skaitā starp visiem ziņu medijiem Latvijā. Vēlos pateikt lielu paldies līdzšinējiem valdes locekļiem Ingum Bērziņam, kurš šoruden ir nolēmis atstāt darbu "Delfi", un Anatolijam Golubovam, kurš turpina darbu kā "Rus.Delfi.lv" galvenais redaktors, par viņu ieguldījumu, darbojoties valdes sastāvā, kā arī novēlēt veiksmi Filipam Lastovskim un Mairai Meijai.

Konstantīns Kuzikovs, AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs
Meija un Lastovskis, kas valdē pievienosies līdzšinējam tās priekšsēdētājam Konstantīnam Kuzikovam, AS "Delfi" strādā gandrīz desmit gadus – no 2013. gada. Lastovskis 2022. gada pavasarī pieņēma izaicinājumu vadīt Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu, bet šoruden viņš atgriežas "Delfi" kā galvenais redaktors, stājoties līdzšinējā ilggadējā "Delfi" galvenā redaktora Ingus Bērziņa vietā. Meija AS "Delfi" darbu sāka mārketinga departamentā, vēlāk kļūstot par Abonēšanas nodaļas vadītāju, bet kopš 2021. gada viņas atbildībai pievienojusies arī biznesa attīstība. Abu jauno valdes locekļu ilggadējā pieredze mediju nozarē gan satura veidošanā, gan digitālo mediju produktu attīstībā un kopīgais redzējums par mūsdienīga medija vērtībām ļaus vēl efektīvāk realizēt izvirzītos uzņēmuma mērķus.
Maira Meija
Biznesa attīstības un abonēšanas nodaļas vadītāja
  • "Delfi" no 2013. gada.
  • No 2021. gada – "Delfi" Biznesa attīstības un abonēšanas nodaļas vadītāja.
  • Izglītība: bakalaura grāds starptautiskajā mārketingā un reklāmā (Rīgas Stradiņa universitāte), maģistra grāds biznesa vadībā (Latvijas Universitāte).
  • Papildu izglītība: no 2022. gada kurss "Ilgtspēja un mediju vadība" Rīgas Ekonomikas augstskolā (SSE Riga), "Līderis kā koučs" sertifikāts Baltijas Koučinga centrā, LADC (Latvian Art Director Club) reklāmas skola un moderno mediju vadība Rīgas Ekonomikas augstskolā (SSE Riga).
Mediju vide pēdējos gadus piedzīvo vēl nebijušas pārmaiņas. Tās diktējuši gan notikumi pasaulē, kas satricinājuši ne vienu vien biznesu, gan arī nozares attīstība kopumā. Šis ir dinamisks un iespējām bagāts laiks, kurā ikviens no mums var izvirzīt un īstenot mērķus, kas agrāk šķita neiespējami, bet šodien ir izdarāmi. Tieši "Delfi" ambīcijas un mērķtiecīgais ceļš izvirzīto plānu realizēšanā ir iemesls tam, kāpēc esam vadošais ziņu medijs Latvijā. Mēs ne tikai nodrošinām un attīstām daudzpusīgu, atbildīgu un mūsdienīgu žurnālistiku, bet arī veicinām visas mediju nozares izaugsmi Latvijā. Ik dienu rūpīgi sekojam līdzi nozares līderiem visā pasaulē un soli pa solim attīstām "Delfi", gan īstenojot jaunus žurnālistikas projektus, gan ieviešot un pilnveidojot mūsu produktus. Jau vairākus gadus saviem lietotājiem piedāvājam saturu, kas paredzēts tikai abonentiem, ērtākai satura patērēšanai esam izveidojuši arī audio ziņas un ziņu podkāstus, kā arī rūpīgi strādājam pie video satura patērēšanas pilnveidošanas. Ar sasniegtajiem mērķiem nekas nebeidzas – mēs plānojam realizēt vairākas jaunas "Delfi" iniciatīvas, kas stiprinās mūsu vīziju par ieinteresētu sabiedrību, ļaus nodrošināt ilgtspējīgu mediju pārvaldību un attīstīt produktu un pakalpojumu klāstu, lai arī turpmāk "Delfi" tiktu novērtēts kā uzticams, objektīvs un moderns medijs. Esmu gandarīta par man izrādīto uzticību un ar patiesu prieku pievienojos "Delfi" valdei, lai turpinātu iesākto un realizētu vēl nepiepildītos nākotnes mērķus kopā ar lielisko un profesionālo "Delfi" komandu.

Maira Meija, Biznesa attīstības un abonēšanas nodaļas vadītāja
Filips Lastovskis
"Delfi" galvenais redaktors
  • Medijos no 2008. gada.
  • No 2022. gada marta līdz oktobrim – Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītājs. No 2019. gada līdz 2022. gadam – "Delfi Plus" galvenais redaktors.
  • Izglītība: bakalaura grāds komunikācijas zinātnē un maģistra grāds politikas zinātnē (Latvijas Universitāte).
Viena no "Delfi" satura un biznesa izaugsmes veiksmes atslēgām ir spēja nemitīgi attīstīties un negulēt uz lauriem. Šī pieeja, kā arī fakts, ka portālam ir caurskatāmi un atklāti īpašnieki, ļāvis izveidot profesionālu un motivētu žurnālistu komandu, kas rūpējas par kvalitatīvas žurnālistikas piedāvājumu un darbu sabiedrības interesēs. Auditorija to ir novērtējusi, tā ir palikusi kopā ar "Delfi", gan pārvarot pandēmiju, gan tagad Krievijas nežēlīgā kara laikā. Man pašam tā ir liela atbildība šādos apstākļos rūpēties par to, lai Latvijas iedzīvotājiem tiktu nodrošināts kvalitatīvs un daudzpusīgs saturs. Tās ir rūpes par žanru un formātu daudzveidību, par operatīvām ziņām, viedokļu bagātību, par pētniecisko žurnālistiku, par kritiskām un atklātām diskusijām, kuras ļauj saskatīt notikumu jēgu un cēloņsakarības. Tās ir rūpes par saturu, kas ar praktiskiem padomiem palīdz organizēt mājas soli, tās ir rūpes arī par saturu, kas izklaidē un ļauj atpūsties no smagajām problēmām šajā valstī un pasaulē. Tās ir rūpes par mūsu lasītāju, skatītāju un klausītāju, kuram ikdienas informācijas gūzmā kalpojam kā tuvākais ceļabiedrs, kurš palīdz orientēties. Ar šādu pārliecību esmu piekritis kļūt par "Delfi" galveno redaktoru un pievienoties uzņēmuma valdei. Biju klāt pie "Delfi" digitālā satura abonēšanas pirmsākumiem un labi atceros izaicinājumus, kas saistījās ar šī Latvijas mediju vides jauninājuma izskaidrošanu cilvēkiem. Lai gan pēdējo gadu laikā abonentu skaits turpinājis augt, kā svarīgu uzdevumu apzinos arī turpmāku sarunu ar auditoriju par to, kāpēc ieviesām abonentmaksu un kā tas palīdz mūsu darba nodrošināšanā.

Filips Lastovskis, "Delfi" galvenais redaktors
AS "Delfi" ir vadošais ziņu medijs Latvijā, kuram ik mēnesi ir vairāk nekā 800 tūkstoši lietotāju un kurš nodrošina ziņas un zināšanas jau kopš 1999. gada 26. novembra. 2019. gadā "Delfi" atgriezās pie mediju nozares pamatprincipiem, piedāvājot daudzveidīgu oriģinālsaturu par ikmēneša abonēšanas maksu. Šobrīd AS "Delfi" piedāvā trīs dažādu tēmu satura produktus par abonēšanas maksu – "Delfi Plus", MVP un "Delfi Bizness", aptverot plašu tēmu loku dažādos formātos.

Kopš 2007. gada AS "Delfi" pieder Baltijas valstīs vadošajai mediju grupai – AS "Ekspress Grupp". "Ekspress Grupp" darbojas kopš 1989. gada un nodarbina 1700 strādājošo. Tai pieder vadošie interneta mediju portāli Baltijas valstīs. Tallinas biržā kotētā "Ekspress Grupp" izdod populārākos dienas un nedēļas laikrakstus, kā arī lielāko daļu populārāko žurnālu Igaunijā.