Jānis Bagātais
'Delfi' autors, kuram ir svarīga atbildība pret lasītājiem
Doma par žurnālistiku Jānim radusies vidusskolas pēdējās klasēs, tāpēc pēc skolas absolvēšanas iestājies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, kur arī aizsācies viņa ceļš žurnālistikā. Pirmie 10 gadi pavadīti ziņu aģentūrā LETA, un nu 10 gadi portālā "Delfi". Jāņa profesionālais fokuss ir ziņas – rakstīšana, pārlasīšana, publicēšana. Pēdējos gados darba pienākumiem piepulcējušies arī administratīvie uzdevumi.

Aicinām iepazīties ar Jāņa Bagātā autora lapu, kurā ir izcelti, viņaprāt, svarīgākie darbi, kā arī visi jaunākie raksti.

"Tas, kas mani saista ziņu žurnālistikā, ir ātrums, operativitāte, sajūta, ka pirmais kaut ko uzzini un vari tālāk noziņot auditorijai," atklāj autors, vienlaikus arī uzsverot, ka grūtākie brīži ir tad, kad dažu sekunžu laikā ir jāreaģē, lai pieņemtu pareizo lēmumu un attiecīgi rīkotos. "Tas, ko tu pateiksi, tiks publicēts, un to lasīs simti un tūkstoši. Ir jābūt precīziem un korektiem."

Tieši tāpēc ikdienas darbā viņam svarīgākais ir atbildība pret cilvēkiem, kuri ikdienā dodas uz portālu "Delfi", lai uzzinātu svarīgāko, aktuālāko un nozīmīgāko. Savukārt brīvajā laikā viņš cenšas uzspēlēt basketbolu, saista viss par un ap aktīvu atpūtu dabā – sākot ar medībām un makšķerēšanu un beidzot ar sēņošanu un laivošanu.