Maija beigās atgriežas 'DELFI TV ar Jāni Domburu'
Maija izskaņā DELFI atgriežas raidījums "DELFI TV ar Jāni Domburu", kurā turpmāk regulāri būs skatāmas diskusijas un intervijas par sabiedrībā aktuāliem notikumiem un tematiem dažādās jomās. Uz raidījumu tiks aicinātas atbildīgākās, spilgtākās vai citādi zīmīgākās personas konkrētos jautājumos.
Tāpat kā līdz šim, raidījuma saturs tiks veidots, reaģējot uz būtiskiem notikumiem un procesiem, prasot atbildes no politiķiem, amatpersonām, nozaru līderiem un lietpratējiem, kā arī visdažādāko nozaru personībām, kurām ir pievērsta pastiprināta uzmanība konkrētajā laika posmā.
"Jāņa Dombura vārds portāla DELFI lasītājiem, klausītājiem un skatītājiem liekus komentārus neprasa. Viņš ir spēcīgākais raidījumu vadītājs Latvijā. Laikā, kad pandēmijas fonā aizvien ir neskaidrības ne tikai par Covid-19 izaicinājumu pārvarēšanu, bet arī par tādām sabiedriski politiski, sociālekonomiski, tiesiski nozīmīgām norisēm, kas paliek pandēmijas ēnā, viņa vadītā diskusiju un interviju 2021. gada cikla atjaunošana DELFI redakcijai bija būtiska prioritāte. Priecājamies redzēt Jāni mūsu komandas rindās," saka DELFI galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Filips Lastovskis.
Pirmais "DELFI TV ar Jāni Domburu" raidījums būs skatāms jau šo piektdien, 28. maijā plkst. 10.00, tiešraidē DELFI – "Covid-19 ierobežojumi un atvieglojumi – veselībā, tiesībās, politikā: par un pret". Raidījumā tiks aplūkota Covid-19 izplatības ierobežojumu iespējamā pārskatīšana un atvieglojumi vakcinētajiem visdažādākajās nozarēs: sportā no hokeja čempionāta skatītājiem līdz sportotājiem visos līmeņos, izglītībā no bērniem līdz vecākiem un skolotājiem skolās un ārpus tām, tirdzniecībā, ceļošanā un citās nozarēs. Tajā aicināti piedalīties dažādus viedokļus pārstāvoši politiķi, atbildīgie un lietpratēji valsts pārvaldē, sabiedrības veselības un tiesību jomās.

Savukārt 6. jūnija rītā uzreiz pēc pašvaldību vēlēšanu rezultātu paziņošanas "DELFI TV ar Jāni Domburu" norisināsies īpašs raidījums ar vēlēšanu rezultātu analīzi, apskatot vairākas pašvaldības atsevišķi un rezultātus valstī kopumā. Raidījuma viesi būs gan vietēja, gan nacionāla līmeņa politiskie līderi un zinoši eksperti.
"Priecājos, ka man šobrīd atjaunojusies iespēja skatītājiem piedāvāt savu regulāru pienesumu publiskā būtisku tematu iztirzāšanā. Iepretim viedokļu dažādībai sabiedrībā un politikā, manuprāt, medijos aizvadītajos mēnešos nav pietiekami pilnvērtīgu diskusiju, līdz ar to ceru šo deficītu mazināt. Gribu ar gandarījumu atzīmēt, ka valdībā šomēnes tika atcelti ierobežojumi par sejas masku lietošanu raidījumos, kādu nebija citur Eiropā, tāpēc "DELFI TV ar Jāni Domburu" var atsākties, iespējami plašāk piedāvājot skatītājiem pilnvērtīgus raidījumus, kuros ir redzamas dalībnieku sejas, ko neaizsedz maskas. Ceru, ka visi raidījumu dalībnieki, kam vien nav īpašu iemeslu, atsāks piedalīties raidījumos klātienē, jo tikai tā skatītājiem ir iespēja vērot un vērtēt visas diskusiju nianses,"
saka radījuma vadītājs Jānis Domburs.
Raidījumam "DELFI TV ar Jāni Domburu" nav noteikts konkrēts raidlaiks. Tas būs pieejams gan iepriekš izziņotās tiešraidēs, gan arhīvā jebkurā skatītājam ērtā laikā. "DELFI TV ar Jāni Domburu" plānoto diskusiju un interviju tiešraižu laikiem aicinām sekot līdzi raidījuma kalendārā.

"DELFI TV ar Jāni Domburu" producentu un redaktoru pienākumus pildīs Aigars Lazdiņš un Madara Fridrihsone, kuri to vairāku gadu garumā darījuši jau iepriekš, piemēram, producējot priekšvēlēšanu raidījumu ciklu "Par ko balsot Rīgā?" pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.
Projektu ""DELFI TV ar Jāni Domburu" 2021. gada cikls" finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.