Marta Sondare
'Delfi' autore, kurai ir svarīgi panākt rezultātu
Marta ir "Delfi" nacionālo ziņu nodaļas redaktore. Nonākšana žurnālistikā bijusi likumsakarīga – viņa šo jomu studējusi augstskolā un drīz vien pēc studiju pabeigšanas sākusi arī strādāt. Interese par žurnālistiku parādījusies jau vidusskolā. Martai ļoti paticis rakstīt, un ar laiku viņai arī parādījusies interese par dažādiem procesiem un to ietekmi uz sabiedrību. "Žurnālistika likās tā vieta, kur es varētu sevi īstenot," tā Marta.

Arī pirmā saskarsme ar "Delfi" Martai bijusi jau skolas gados, kad lasījusi ziņas un sekojusi līdzi notikumiem gan Latvijā, gan pasaulē. Savukārt studiju laikā nācies lasīt un pastiprināti analizēt "žurnālistikas garoziņu". Jau tobrīd viņai licies, ka "Delfi" varētu būt īstā vieta, kur nākotnē strādāt. Dzīvē viss veiksmīgi sakārtojies tā, ka šis sapnis arī piepildījies.

Aicinām iepazīties ar Martas Sondares autora lapu, kurā ir izcelti, viņasprāt, svarīgākie darbi, kā arī visi jaunākie raksti.

Martai ir ļoti būtiski ar savu darbu izgaismot patiesību un atmaskot melus. "Žurnālistikā man ir svarīgi panākt rezultātu, jo mēs dzīvojam tādā laikā, kad ikviens cilvēks var kaut ko izdomāt, un ne vienmēr tas ir likumīgi, tāpēc ir svarīgi, lai kāds skatās uz pirkstiem," stāsta autore. Viņa ir pārliecināta, ka žurnālistam jāspēj interesēties arī par notikumiem, kas viņu pašu neskar. "Ir jāgrib urķēties lietās un jāspēj atrast atbildes uz jautājumiem," tā Marta.

Ikdienā Martai ir svarīgi būt godīgam cilvēkam un rūpēties par to, lai citi varētu rast atbildes uz sev būtiskiem un svarīgiem jautājumiem. Savukārt, ja pēkšņi viņa vairs nevarētu būt žurnāliste, Marta izvēlētos nelielu atpūtu un vispirms noskatītos visas filmas un seriālus, kas sakrājušies viņas vēlmju sarakstā.