Raidījums 'Spried ar DELFI' papildina komandu ar jaunu vadītāju
Raidījums "Spried ar DELFI" pirmajos darbības mēnešos sevi pierādījis kvalitatīvās televīzijas žurnālistikas žanrā, saņemot gan pozitīvu vērtējumu no mediju nozares ekspertiem, gan skatītāju atzinību. Turpmāk jau ierastie raidījuma "Spried ar DELFI" vadītāji Aigars Lazdiņš un Madara Fridrihsone darbosies aizkadrā – producējot šo un citu DELFI video saturu, savukārt raidījuma komandu papildinās jauna ētera seja – Monika Cālīte.
Monikai Cālītei ir piecu gadu pieredze Latvijas vadošajos medijos. Kā TV žurnāliste viņa bijusi redzama Latvijas Televīzijā, LNT ziņās un raidījumā "900 sekundes". Savukārt Latvijas Radio Monika gatavojusi un vadījusi ziņu raidījumus un mediju apskatus, kā arī ieņēmusi informatīvi analītiskās programmas "Pēcpusdiena" producentes amatu. Līdzās kaislībai pret žurnālistiku Monika Cālīte pievērsusies personīgajai izaugsmei – viņa ir profesionāls sertificēts koučs, kas atbalsta cilvēkus mērķu sasniegšanā un ceļā uz piepildītu dzīvi. Šīs kaislības viņa cer atspoguļot arī "DELFI TV" ēterā.
"Kvalitatīva žurnālistika spraigā tiešajā ēterā vienmēr būs novērtēta. Ir patiess prieks, ka Latvijas vadošais ziņu medijs sevi pārliecinoši apliecinājis arī TV laukā un ka man ir iespēja kļūt par daļu no profesionālās "DELFI TV" komandas!" norāda Monika.
Jāatzīmē, ka pirmajos savas darbības mēnešos raidījums "Spried ar DELFI" jau guvis atzinību no mediju kritiķu puses. Rīgas Stradiņa universitātes profesore Anda Rožukalne "Latvijas Avīzē" publicētā recenzijā norādījusi: ""Spried ar DELFI" ir tāds kā pierādījums, kāpēc komerciālā medijā nepieciešama profesionāla žurnālistika." Arī skatītāji turpina par mums "balsot", gan skatoties katru raidījumu – vidēji viens raidījums tiek skatīts vairākus desmitus tūkstošu reižu –, gan ar saviem maciņiem, aktīvi iegādājoties "DELFI plus" abonementus.

Pirmajos mēnešos netrūkst arī spilgtu epizožu "Spried ar DELFI" ietvaros – tāda bija kaismīgā diskusija par eksperimentālajām velojoslām Aleksandra Čaka ielā Rīgā, kur sarunas dalībnieki nekautrējās viens otram veltīt pa skarbākam epitetam. Tikpat kaismīgas debates raisījās par to, vai būtu legalizējama neglābjami slimu cilvēku labprātīga eitanāzija, kur neizpalika atsauces uz reliģiju, politiku un filozofiju.

Sociālajos tīklos asas debates savukārt raisīja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) izteikumi, sasaistot pretošanos padomju okupācijai ar tradicionālajām ģimenēm, kā arī uzņēmēja Jura Savicka skaidrojums, kādēļ Krievijas gāzes gigants "Gazprom" turpina sponsorēt hokeja klubu "Rīgas Dinamo". Skarbs un tiešs savā vērtējumā par teātra dzīvi pandēmijas laikā tikmēr bija Latvijas Teātra darbinieku savienības vadītājs Ojārs Rubenis.

Ar visa DELFI veidotā video un podkāstu satura kalendāru varat iepazīties šeit. Visu raidījumu tiešraides, tāpat kā līdz šim, DELFI saviem skatītājiem turpinās piedāvāt brīvpieejā gan portālā, gan sociālajos tīklos "Facebook" un "YouTube", savukārt raidījumu arhīvs, kā arī tos papildinošie raksti un satura rādītāji būs pieejami "DELFI plus" abonentiem.
Jautājumus par aktuālajiem tematiem, kurus vēlaties uzdot raidījumu dalībniekiem, aicinām sūtīt uz e-pasta adresi: spried@delfi.lv