'Stiprini stipros' ar Otto Zitmaņa dizaina T kreklu!
'Stiprini stipros' ar Otto Zitmaņa dizaina T kreklu!
Latvijā vadošā ziņu medija "Delfi" un "Ziedot.lv" kopīgais atbalsta projekts ģimenēm, kurās dzīvo ilgstoši aprūpējams tuvinieks, – "Stiprini stipros" – norisinās jau piekto gadu. Un tikai ar visas sabiedrības atbalstu mēs varam palīdzēt stiprināt ģimenes, kurām tas ir nepieciešams visvairāk. Šogad kopā ar Otto Zitmani esam izveidojuši īpašu "Stiprini stipros" T kreklu kolekciju, lai ikvienam būtu iespēja atbalstīt stiprās ģimenes un par to pastāstīt arī citiem – kā to dara grupa "Dagamba".
Šogad, projekta "Stiprini stipros" piecu gadu "jubilejā", simboliski izceļam svētku tēmu un stāstām par ģimenēm, kurās aprūpējamā tuvinieka pilngadības sasniegšana nenozīmē svētkus, bet gan jaunas raizes un jaunu risinājumu, kā kļūt vēl stiprākiem, meklēšanu. Sadarbībā ar mākslinieku Otto Zitmani ir radīti divi dizaina risinājumi – "Stiprie neizdegs", kas akcentē to, ka mēs visi kopā stiprajiem cilvēkiem varam palīdzēt neizdegt, nopūšot smago liesmu no viņu pleciem, un "Stipro dzīvesspēks", kas izceļ stipro cilvēku iekšējo uguni un dzīvesspēku. Pērkot "Stiprini stipros" kolekcijas T kreklu, tu ne vien palīdzēsi risināt šo problēmu, jo visa peļņa tiks ziedota Latvijas stipro ģimeņu atbalstam, bet arī akcentēsi šo problēmu sabiedrībā, tādējādi rosinot izpratni un iejūtību.
Produkta fotosesijā, kuras autors ir fotogrāfs Andris Barbans, piedalījās grupas "Dagamba" mūziķi: Valters Pūce, Antons Trocjuks, Alise Broka, Dainis Tenis un Artūrs Jermaks.
Otto Zitmanis
Gleznotājs, "Stiprini stipros" kolekcijas dizaina autors
"Es izvēlējos iesaistīties šajā projektā, jo, pirmkārt, tas ir veids, kā es kaut vai nedaudz spēju palīdzēt un sniegt savu atbalstu tiem, kuriem tas patiešām ir nepieciešams. Otrkārt, iespējams, piekritu tādēļ, ka arī manā ģimenes lokā ir aprūpējamais, tāpēc lieki piebilst, ka es lieliski saprotu, cik niecīgs ir valsts atbalsts šādās grūtībās nonākušām ģimenēm, ja vispār tāds ir."
"Mums ir svarīgi, lai stiprie neizdeg un spēj atbalstīt savus aprūpējamos tuviniekus arī pēc pilngadības sasniegšanas. Ļoti ceram, ka pavisam drīz šī problēma tiks atrisināta valstiskā mērogā, bet, kamēr tas vēl nav noticis, aicinām visus, kam ir tāda iespēja, nestāvēt malā, iesaistīties un palīdzēt grūtībās nonākušajām ģimenēm."

"Dagamba"
Katru gadu, veidojot projektu "Stiprini stipros", mums ir svarīgi, ka šo ģimeņu stāsti un projekta vēstījums sasniedz arvien plašāku sabiedrības daļu. Īpaši tos, kuri ikdienā ar šīm problēmām nesaskaras, bet ir tiesīgi lemt par to, kāda veida atbalsts šīm ģimenēm tiek piešķirts no valsts. Projekta mērķis ir ne vien nodrošināt šīm ģimenēm finansiālu atbalstu, kas risina tikai īstermiņa nepieciešamības, bet arī palīdzēt meklēt un rast ilgtermiņa risinājumu un likumu izmaiņas, lai šīs ģimenes saņemtu tik ļoti nepieciešamo atbalstu.
Ziedo, dalies un atbalsti šī gada stiprās ģimenes, jo tikai mēs visi kopā varam palīdzēt stiprajiem neizdegt!