Foto: Privātais arhīvs

Baiba Barone, kam 22. novembrī Tartu Universitātes slimnīcā veica aknu transplantāciju, atgūstas pēc operācijas. Meitenes mamma Māra Barone pastāstīja, ka dienu pēc operācijas Baiba vēl atrodas medikamentozajā miegā, stāvoklis esot labs, bet lielāka skaidrība par to, kā viņas organisms reaģēs pēc operācijas, būšot pirmdien, 28. novembrī.

"Rutks" dienā pēc Baibas operācijas sazinājās ar meitenes mammu, kas pirms mirkļa bija apspriedusies ar ārstiem. Baiba vēl gulēja medikamentozajā miegā. Ārsti viņas tuviniekiem pastāstīja, ka visi rādītāji ir labi un organisma atgūšanās pēc operācijas norit pēc plāna. Tiesa, lielāka skaidrība par to, kā Baibas organisms pieņems jauno orgānu un reaģēs pēc operācijas, būs tikai pirmdien. Pašlaik meitenei blakus ir viņas tuvinieki, kas viņu miegā uzmundrina un tic, ka viss būs labi un Baiba atlabs.

Jau rakstīts, ka Baibai bija nepieciešama aknu transplantācija retas slimības – Budd-Chiari sindroma – dēļ. Ceļš līdz operācijai nebūt nebija viegls, jo valsts šo operāciju neapmaksā un meitenes ģimenei nācās lūgt līdzcilvēku palīdzību, gan operācijas veikšanai, gan rēķina par uzturēšanos slimnīcā apmaksai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!