Foto: Shutterstock

31. maijā arī Latvijā atzīmē Pasaules dienu bez tabakas (World No Tobacco Day). Visu šo nedēļu Rīgas domes Labklājības departaments organizē dažādas aktivitātes, informējot, ka ikviens izstrādājums, kas satur nikotīnu, ir kaitīgs veselībai un rada atkarību, tai skaitā elektroniskās cigaretes, ar ko šobrīd aizraujas arī ievērojama daļa bērnu un jauniešu, vēstī informācija Rīgas pašvaldības portālā "Veseligsridzinieks.lv".

Labklājības departaments šogad īpašu uzmanību vērš elektronisko cigarešu smēķēšanas tēmai, jo tā iedzīvotāju vidū bieži vien saistās ar dažādiem mītiem par mazāku kaitīgo ietekmi uz veselību

Visu šo nedēļu sociālajos tīklos norisināsies aktīva informatīvā kampaņa par elektronisko cigarešu kaitīgumu, bet jaunieši līdz pat 10. jūnijam Rīgas pašvaldības portāla "Veseligsridzinieks.lv" "Facebook" lapā ir aicināti piedalīties konkursā "Nē elektroniskajai cigaretei!", izsakot savu viedokli par to, kāpēc elektroniskās cigaretes ir kaitīgas. Pēc speciālistu vērtējuma aktīvākie dalībnieki saņems dažādas veselību veicinošas balvas.

Savukārt Latvijas Sarkanā krusta veselības istabās šonedēļ Pasaules dienas bez tabakas gaismā bez maksas var gan noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs, gan saņemt speciālista konsultāciju par smēķēšanas jautājumiem – par cigaretēs esošo vielu ietekmi uz organismu, pasīvo smēķēšanu, palīdzības iespējām, kā rast spēkus smēķēšanas atkarības pārtraukšanai u.c.

Veselības istabas Rīgā darbojas:

  • Aglonas ielā 35/3 (pirmdienās no pulksten 11 līdz 17; piektdienās no pulksten 10 līdz 16);
  • Gaiziņa ielā 7 (pirmdienās no pulksten 10 līdz 16, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 10 līdz 15);
  • Aptiekas ielā 8 (otrdienās un ceturtdienās no pulksten 10 līdz 16);
  • Slokas ielā 161 (pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās no pulksten 11 līdz 16);
  • Šarlotes ielā 1B (pirmdienās, trešdienās un piektdienās no pulksten 10 līdz 16, otrdienās un ceturtdienās no pulksten 13 līdz 19).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!