Foto: Latvijas Futbola federācija

Pēdējos mēnešos daudz dzirdēts par dažādām problēmām Rēzeknē, kura varēja nonākt arī bankrota priekšā. Lielo problēmu ēnā palikusi šķietami mazāka, bet ne mazāk nozīmīga – uz laiku bija slēgta piepūšamā futbola halle. Tagad halle ir atvērta, uz priekšu virzās arī citi organizatoriski jautājumi un ir cerība, ka Rēzeknes halles darbība ieies normālās sliedēs. Savukārt otra no divām šobrīd atvērtajām piepūšamajām hallēm Liepājā gadu darbojas bez lielām problēmām un nerada galvassāpes Latvijas Futbola federācijai, kas ir atbildīgā par sporta veida attīstību valstī.

Haļļu izmantošana relatīvi nav pārāk dārgs prieks, bet pašreizējā situācijā pašas halles nespēj sev nodrošināt pietiekamus ienākumus, lai segtu izdevumus. LFF nodrošināja halles uzstādīšanu, bet turpinājumā izdevumi pilnībā ir uz attiecīgās pašvaldības budžeta pleciem.

Rēzeknes halles 2022. gada izdevumi bijuši 33 888,77 eiro, ko segusi Rēzeknes pašvaldība. Ienākumus halle neguva. Pagājušajā gadā izdevumi bijuši jau 96 155,45 eiro, bet ieņēmumi 630 eiro. Tātad divu gadu laikā halles uzturēšanai Rēzekne tērējusi vairāk nekā 120 000 eiro.

Šogad vienu halli plānots atvērt Rīgā, stadionā “Daugava”, vēl viena taps bijušā “Energoautomātikas” stadiona teritorijā Rīgā, runāts arī par haļļu iespējamo atvēršanu Daugavpilī, Ķekavā, Tukumā un Mārupē. Pagaidām no plāniem pazudusi halle Priekuļos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!