Foto: Margarita Vigule

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas līdervienība "Daugavpils" svētdien piektās kārtas mačā atspēlējās un ar čempioni RFS cīņu noslēdza neizšķirti ar 1:1 (0:1).

Rīdzinieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām 20 minūtēm, kad "Daugavpils" vārtos bumbu raidīja Emersons. Vēl pēc 20 minūtēm RFS bija laba iespēja dubultot pārsvaru, taču Darko Lemajiča izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja mājinieku vārtsargs Ņikita Šaraņins.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām piecām minūtēm RFS vārtsargu Jevgeņiju Nerugalu ar tālu sitienu pārsteidza Abduls Kaders Traore un panāca neizšķirtu 1:1.

Mača izskaņā vairāk uzbruka RFS, tomēr visus viesu mēģinājumus izraut uzvaru apstādināja daugavpiliešu vārtsargs Šaraņins, rezultātam paliekot nemainīgam.

Iepriekšējā sezonā visās spēlēs uzvarēja RFS (5:0, 3:1, 1:0, 3:1).

Pirmdien "Tukums 2000"/"Telms" mājās tiksies ar "Metta" un "Riga" - ar "Jelgavu", bet otrdien spēlēs "Valmiera" un "Grobiņa"/LFS, kā arī "Liepāja" un "Auda".

Turnīra tabulā 11 punkti piecos mačos ir "Daugavpilij", desmit punktus izcīnījusi RFS, deviņus punktus četrās spēlēs ir sakrājusi "Valmiera", "Tukums 2000"/"Telms" un "Riga", seši punkti ir "Metta", četrus punktu ir izcīnījusi "Auda", bet vienu punktu - "Grobiņa"/LFS un "Jelgava", kamēr bez punktiem četrās spēlēs ir "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!