Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" pirmdien savā laukumā svinēja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas mačā un turnīra tabulā pakāpās uz pirmo vietu.

"Riga" ar 2:0 (0:0) pārspēja "Jelgavu".

Vārtus 50.minūtē guva Marko Regža, kurš pēc Milošs Jojiča piespēles soda laukumā nokļuva aci pret aci ar vārtsargu Vjačeslavu Kudrjavcevu un raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0.

Mača kompensācijas laika pirmajā minūtē Braians Penja pēc tālās piespēles laukuma kreisajā pusē atņēma bumbu Kristeram Pantelejevam, aizbēga no viņa un no soda laukuma raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:0.

Pirmais pirmdienas mačs ar "Tukums 2000"/"Telms" un "Metta" līdzdalību Tukumā beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Vārti šajā spēlē netika gūti un mača ievērojamākais notikums norisinājās jau pirmajā minūtē, kad cīņā par bumbu gaisā sadūrās mājinieks Kristaps Kārlis Krieviņš un viesu uzbrucējs Mahamuds Karimu.

Karimu ar pārsēju turpināja spēlēt, bet Krieviņam spēle bija beigusies, viņa vietā septītajā minūtē laukumā nākot Atim Ozolam.

Līdz galam spēli neaizvadīja arī Karimu, kurš tika nomainīts 59.minūtē.

Turnīra tabulā 12 punkti piecos mačos ir "Riga", 11 - "Daugavpilij", desmit punktus izcīnījusi RFS un "Tukums 2000"/"Telms", deviņus punktus četrās spēlēs ir sakrājusi "Valmiera", septiņi punkti piecās cīņās ir "Metta", četros mačos četrus punktus ir izcīnījusi "Auda", pa vienam punktam četrās cīņās ir "Grobiņai"/LFS un piecās - "Jelgavai", bet bez punktiem četros mačos ir "Liepāja".

Rīdzinieki pēc uzvarām pirmajās divās kārtās ar 1:2 zaudēja "Valmierai", bet pēdējā aizvadītajā mačā ar 4:0 sagrāva "Liepāju". "Jelgava" sezonu sāka ar bezvārtu neizšķirtu spēlē ar "Daugavpili", taču pēc tam piedzīvoja trīs neveiksmes.

Pagājušajā sezonā pirmajās trīs savstarpējās cīņās pārāki bija "Riga" futbolisti, bet ceturtajā duelī ar 5:3 uzvaru svinēja "Jelgava".

Svētdien kārtas pirmajā cīņā "Daugavpils" mājās spēlēja 2:2 ar čempioni RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!