Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas mačā tika pie panākuma un saglabāja pirmo vietu turnīra tabulā.

"Riga" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) apspēlēja "Daugavpili", kas šosezon vēl bija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Rīdziniekus pirmajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām trīs minūtēm vadībā izvirzīja Antonijs Černomodijs, kuram pēc stūra sitiena izspēles uz vārtu priekšu piespēlēja Marko Regža.

Pirmā puslaika izskaņā 11 metru soda sitienu daugavpiliešiem nopelnīja Rinalds Aizups, taču Alekseja Golijaņina izpildīto "pendeli" atvairīja "Riga" vārtsargs Nils Puriņš.

Mājiniekiem izdevās dubultot pārsvaru tikai otrā puslaika kompensācijas laikā, kad vārtus guva Regža.

Citā mačā pagājušās sezonas čempione RFS izcīnīja pārliecinošu uzvaru, ar 5:0 (3:0) sagraujot "Tukums 2000"/"Telms".

Rīgas komanda devītajā minūtē RFS vadībā izvirzīja Mikaze Nagasava, kamēr nepilnas 11 minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Elvis Stuglis. Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, trešos laukuma saimnieku vārtus guva Sedriks Kuadio.

Arī otrā puslaika ievadā mājinieki nevilcinājās ar pārsvara palielināšanu, kad 48.minūtē 4:0 panāca Ismaels Diomandē, bet 85.minūtē viesu vārtsargam piekto reizi kapitulēt lika Mārtiņš Ķigurs.

Sestdien "Grobiņa"/LFS savā laukumā tiksies ar "Metta" un "Jelgava" - ar "Audu", bet svētdien "Valmiera" uzņems "Liepāju".

Turnīra tabulā 15 punkti sešos mačos ir "Riga", 13 punktus izcīnījusi RFS, "Daugavpilij" ir 11 punkti, desmit punktus piecās spēlēs iekrājusi "Valmiera", "Tukums 2000"/"Telms" pie desmit punktiem tika sešās cīņās, septiņi punkti ir "Metta", "Audai" ir četri punkti, "Liepāja" iekrājusi trīs punktus, pie diviem punktiem tikusi "Grobiņa"/LFS, bet viens punkts ir "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!