Foto: FK Auda

Režinaldu Ramirisam izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem, "Audas" komanda piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 3:1 (2:0) pārspēja "Metta" vienību.

"Auda" vadībā izvirzījās spēlēs trešajā minūtē, kad Abioduns Ogunniji pēc gara reida pa labo malu piespēlēja Ramirisam, kurš raidīja bumbu tīklā. Viesi priekšā nostiprinājās 33. minūtē, pēc Mora Talā piespēles bumbu ar galvu vārtos sitot Ramirisam.

3:0 brazīlietis panāca 60. minūtē, kad izmantoja "Metta" futbolistu rupju kļūdu savā soda laukumā. Pamatlaika pēdējā desmitminūtes sākumā "Metta" futbolisti trāpīja pa vārtu stabu, bet 85. minūtē pēc stūra sitiena izmantoja savu iespēju, vārtus gūstot Kārlim Vilnim.

"Metta" zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas un bez uzvarām ir pēdējos sešos mačos, turpretī "Audai" ir trīs panākumi pēc kārtas. Pērnsezon visās četrās savstarpējās spēlēs uzvarēja "Auda".

Sestdien kārtas centrālajā spēlē "Skonto" stadionā tiksies "Riga" un RFS, bet citā mačā "Tukums 2000"/"Telms" mājās uzņems "Valmieru". Apļa noslēgumā svētdien "Daugavpils" mājās cīnīsies ar "Liepāju" un "Jelgava" uzņems debitanti "Grobiņa"/LFS.

Pēc astoņām kārtām līdere ar 19 punktiem ir RFS, bet otro vietu ar 18 punktiem ieņem "Riga", bet tālāk ar 14 punktiem ir "Daugavpils" un "Auda", kas aizvadījušas attiecīgi astoņas un deviņas cīņās. Pa 13 punktiem guvušas "Valmiera" un "Tukums 2000"/"Telms", septīto vietu ar astoņiem punktiem ieņem "Grobiņa"/LFS, septiņus punktus guvusi "Metta", sešus - "Liepāja", bet piecus - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!