Foto: Margarita Vigule

"Daugavpils" svētdien savā laukumā svinēja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē, bet Aleksejs Golijanins guva trīs vārtus.

"Daugavpils" ar 4:1 (2:1) apspēlēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

24. minūtē pēc Vallija Fofanas piespēles mājiniekus vadībā izvirzīja Aleksejs Golijanins - 1:0.

33. minūtē viesi rezultātu izlīdzināja. Žodi Stefensona sologājiens mājinieku soda laukumā beidzās ar piespēli uz vārtu kreiso stabu, kur Kristiāns Kaušelis ar galvu trāpīja pa vārtu stabu, un, bumba šķērsoja vārtu līniju, pēc tam atlecot laukumā.

37. minūtē mājinieki otrreiz izvirzījās vadībā, pēc piespēles pa zemi no soda laukuma kreisās puses bumbai aiz vārtsarga laukuma labās puses sasniedzot Milānu Tihonoviču, kurš piespēlēja atpakaļ Golijaninam, kurš guva otros vārtus spēlē – 2:1 "Daugavpils" labā.

59. minūtē Golijanins pēc Abdula Traores piespēles guva savus trešos vārtus spēlē, bet vēl deviņas minūtes vēlāk Traores piespēli no kreisās puses vārtu guvumā ar sitienu no tuvējās vārtsarga laukuma stūra, apsteidzot Maruanu Miubī, pārvērta Bartelemi Diedjū – 4:1.

Divas minūtes vēlāk viesi neizmantoja iespēja pietuvoties rezultātā, bet Kenroja Kempbela nopelnīto 11 metru soda sitienu nerealizēja Lizunovs, kura sisto bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī tāpat kā atkārtoto sitienu no šaura leņķa atvairīja vārtsargs Frenks Dāvids Orols.

Daugavpilieši pēc bezvārtu neizšķirta mačā ar "Liepāju" bija izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas, pārspējot "Jelgavu" ar 1:0 un "Grobiņa"/LFS ar 3:1. Tukuma komanda pēc diviem zaudējumiem spēli ar "Liepāju" noslēdza ar 0:0 un ar 2:1 apspēlēja "Jelgavu".

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ar 3:1 uzvarēja "Daugavpils".

Piektdien RFS mājās ar 4:1 uzvarēja "Liepāju" un "Riga" spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Valmieru", bet sestdien "Metta" ar 3:0 pārspēja "Jelgavu" un "Grobiņas SC"/LFS spēlēja 2:2 ar "Audu".

Pēc 12 kārtām RFS ir 28 punkti, "Riga" - 25 punkti, "Daugavpilij" - 24, "Valmierai" - 18, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 17 punkti. 15 punktus ir guvusi "Auda", 14 punktus - "Metta", deviņus punktus izcīnījusi "Grobiņas SC"/LFS komanda, bet pa astoņiem punktiem ir "Jelgavai" un "Liepājai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!