Foto: AFP/Scanpix
"Barcelona" argentīniešu pussargs Lionels Messi pirmdien tika atzīts par 2009.gada Eiropas labāko futbolistu tradicionālajā Francijas žurnāla "France Football" aptaujā.

Messi ir jau sestais "Barcelona" futbolists, kurš tiek atzīts par Eiropas gada labāko futbolistu. Iepriekšējo reizi 2005.gadā par labāko tika atzīts Ronaldinju.

22 gadus vecais futbolists ir pirmais argentīnietis, kurš tiek atzīts par labāko Eiropā. Aptaujā Messi dominēja un summā tuvāko sekotāju apsteidza ar rekordlielu pārsvaru. Summā argentīnietis ieguva 473 no teorētiski iespējamajiem 480 punktiem, otrais ar 233 punktiem bija "Real Madrid" zvaigzne Ronaldo, bet trešais ar 170 punktiem palika Messi komandas biedrs Ksavi Ernandess.

"Ja godīgi, tad es zināju, ka esmu starp galvenajiem kandidātiem, jo "Barcelona" komandai 2009.gads bija ļoti auglīgs. Taču nedomāju, ka uzvarēšu ar tādu pārsvaru," žurnālā "France Football" citēts Messi.

"France Football" aptauja tiek rīkota kopš 1956.gada, kad par Eiropas labāko futbolistu tika atzīts "Blackpool" angļu futbolists Stenlijs Metjūzs. Kopš 1995.gada šo balvu var iegūt arī citu, ne tikai Eiropas, valstu futbolisti, kuri spēlē Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!