Foto: stock.xchng
Starptautiskā Futbola padome (IFAB) varētu futbola sacensībās ieviest „Hawk-Eye” kameru tehnoloģiju, kas ļautu pussekundes laikā noteikt, vai ir gūti vārti, ziņo „BBC Sport”.

IFAB aicina līdz novembra beigām attiecīgās kompānijas prezentēt sistēmas, kuru atbilstību futbola sacensību specifikai pārbaudīs līdz nākamajai padomes sanāksmei nākamā gada martā.

„Hawk-Eye” tehnoloģijas izgudrotājs Pols Havkinss uzskata, ka tās ieviešana futbolā būtu vēl vienkāršāka nekā kriketā vai snūkerā, ko Havkinsa kompānija jau apkalpo.

Kameru izmantošana varētu ļaut izvairīties no situācijas, kāda tika piedzīvoja 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kad Anglijas un Vācijas spēlē netika ieskaitīti angļu pussarga Frenka Lampārda vārti. Anglija šai mačā zaudēja ar 1:4.

Anglijas Futbola federācija vēlējās eksperimentālā kārtā ieviest „Hawk-Eye” tehnoloģiju jau 2009. gadā, bet FIFA prezidents Zeps Blaters to aizliedza, uzskatot, ka sistēma nav pielietojama futbolā un nav uzticama.

FIFA savulaik izmēģināja sistēmu, kad bumbās tiek ievietot mikročips, taču arī no tās atteicās, jo bija pārāk sarežģīta un nepietiekami precīza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!