Foto: EPA/LETA
UEFA prezidents Mišels Platinī, viesojoties Londonā un nododot pilsētas mēram glabāšanā Čempionu līgas kausu, atvainojies futbola līdzjutējiem par augstajām ieejas biļešu cenām uz Čempionu līgas finālmaču, kas 28. maijā notiks Vemblija stadionā.

Lētākā biļete uz šo spēli maksā 150 mārciņas plus 26 mārciņas administratīvie izdevumi, kas kopumā veido 176 mārciņas (142 Ls). Lētākais biļešu komplekts – viens pieaugušais un viens bērns – maksā 338 mārciņas (273 Ls).

"Tā ir kļūda, taču nebija viegli noteikt ieejas biļetes cenu uz Čempionu līgas finālspēli. Tas nebija pārāk labs lēmums no mūsu puses, un es par to atvainojos," britu presē taisnojas Platinī. "Mēs saņēmām 200 tūkstošus pieteikumu uz 10 tūkstošiem biļešu. Tagad melnajā tirgū tās tiek pārdotas par desmitreiz augstāku cenu nekā mēs noteicām."

"Iespējams, nākotnē vajadzēs izveidot citu biļešu kategoriju, kas paredzētas ģimenēm un kas būs lētākas. Taču ja tās nonāks pie spekulantiem – kāda tad būs to cena?" saka UEFA prezidents.

Čempionu līgas pusfinālā tiksies Mančestras "United" ar Vācijas "Schalke 04" un divi Spānijas klubi – Madrides "Real" ar "Barcelona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!