Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē svētdien līdervienība Mančestras "United" ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja aizvadītās sezonas čempionus Londonas "Chelsea", pietuvojoties uzvarai turnīrā.

Spēles rezultāts tika atklāts jau pirmajā minūtē, kad "United" komandas labā precīzi sita Havjers Ernandess, taču 23.minūtē pēc pieredzējušā Raiena Gigsa piespēles rezultātu pārsvaru dubultoja Nemanja Vidičs.

Otrajā puslaikā "Chelsea" nedaudz sasparojās, kas atmaksājās 69.minūtē, kad vienus vārtus Londonas komandai atspēlēja Frenks Lempards, tomēr atlikušajā laikā Mančestras komanda prata nosargāt savus vārtus neskartus un svinēja uzvaru.

Tikmēr negaidītu zaudējumu piedzīvoja cits Londonas klubs "Arsenal", kas izbraukumā ar 1:3 (0:2) piekāpās Stokas "City" futbolistiem.

Mača rezultātu 28.minūtē atklāja Stokas komandas spēlētājs Džoels Džounss, kuram ar precīzu piespēli palīdzēja Džermeins Penants, savukārt pēc 12 minūtēm pats Penants jau dubultoja rezultāta starpību.

Otrajā puslaikā neviena no vienībām ilgāku laiku nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu, bet 81.minūtē "Arsenal" labā vārtus guva Robins van Pērsijs, tomēr nekavējoties ar vārtu guvumu atbildēja "City" komandas spēlētājs Džonatans Volters.

Savukārt svētdienas trešajā spēlē Vulverhemptonas "Wanderers" ar 3:1 (2:0) pārspēja Vestbromvičas "Albion" vienību.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Stīvens Flečers, bet reizi precīzs bija Adlēns Gidurā, bet "Albion" labā vienus vārtus guva Pīters Odemvinge.

Kā ziņots, sestdien "Blackpool", kura pieder Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam, komanda svarīgā cīņā par vietas saglabāšanu valsts spēcīgāko klubu sabiedrībā izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Totenhemas "Hotspur" komandu, bet Mančestras "City" komanda izbraukumā ar 1:2 (1:0) piekāpās "Everton" vienībai.

Kopvērtējuma tabulā trīs kārtas pirms sezonas beigām "United" ar 76 punktiem ieņem pirmo vietu, "Chelsea" seko ar 70 izcīnītajiem punktiem, trešajā vietā ar 67 punktiem atrodas Londonas "Arsenal" komanda, bet Mančestras "City" ar 62 punktiem ir ceturtie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!