Foto: Reuters/Scanpix
Lai izvairītos no iespējamā skandāla un savas reputācijas aptraipīšanas, no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) locekļa amata atteicies Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) bijušais prezidents, 95 gadus vecais Žao Avelanžs, vēsta ārzemju masu mediji.

SOK locekļa amatā Avelanžs pavadīja 48 gadus.

SOK veic izmeklēšanu saistībā ar publiskotiem faktiem, ka Avelanžs pirms desmit gadiem, iespējams, saņēmis miljons ASV dolāru lielu "kukuli". SOK ētikas komisijas izmeklēšanas pamatā ir pērnā gada novembrī BBC raidījuma "Panorama" sižets par to, ka Avelanžs, kā arī divi citi labi pazīstami SOK locekļi Lamīns Diaks un Isa Hajatu saņēmuši naudu no mārketinga aģentūras ISL, kas ieguva tiesības izplatīt biļetes uz Pasaules kausa finālturnīriem.

Kā norādījuši dažādi avoti, IAAF prezidentam Diakam un Āfrikas futbola pazīstamajam funkcionāram Hajatu šajā lietā būtu izteikti tikai aizrādījumi, bet Avelanžam draudēja diskvalifikācija no SOK uz mūžu.

Lai glābtu savu reputāciju, Avelanžs jau pagājušajā nedēļā nosūtījis vēstuli ar paziņojumu par atkāpšanos. Līdz ar to SOK, visticamāk, lietu slēgs. Vēstulē gan Avelanžs par atkāpšanās iemeslu min "ģimenes apstākļus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!