Latvijas futbola uzbrucējs Aleksandrs Čekulajevs, kurš aizvadītajā sezonā Igaunijas čempionātā guva 46 vārtus un tagad pretendē uz Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) „Zelta futbolzābaku", apzinās, ka nav pasaules klases spēlētājs, intervijā UEFA oficiālajā mājaslapā internetā citēts spēlētējs.

Uz „Zelta futbolzābaku”, kuru saņem Eiropas klubu rezultatīvākie spēlētāji, pretendē tādi futbolisti kā Krištianu Ronaldu, Lionels Mesi un Mario Gomess, kā arī Čekulajevs, kurš ar savu rezultativitāti palīdzēja Narvas „Trans” Igaunijas čempionātā izcīnīt trešo vietu.

„Es no šī panākuma neesmu apreibis. Par to visu jau esmu aizmirsis. Esmu mierīgs, lai arī saprotu, ka 46 vārti ir kaut kas īpašs,” teica Čekulajevs. „Es biju tuvu, lai sezonā gūtu 50 vārtus, bet tad es nerealizēju vienu soda sitienu, tad neizmantoju labu iespēju. Es realizēju aptuveni 80 procentus no savām vārtu gūšanas iespējām.”

„Esmu pateicīgs saviem komandas biedriem „Trans” vienībā, jo viņi man palīdzēja, spēlēja uz mani un izbaudīja manus vārtu guvumus,” turpināja futbolists.

Čekulajevs arī uzsver, ka ir pagodināts par to, ka tiek pielīdzināts tādiem spēlētājiem kā Ronaldu.

„Es redzēju, kā UEFA mājaslapā bija teikts, ka Ronaldu ir izvirzījies saraksta otrajā vietā, kas man bija ļoti patīkami un smieklīgi. Līdz Ronaldu man ir tikpat tālu kā līdz kosmosam," viņš turpināja.

Tāpat Latvijas futbolists atklāja, ka par savu nākamo klubu viņš varētu tikt skaidrībā janvārī: „Man jāturpina doties uz priekšu. Par savu nākotni es tikšu skaidrībā janvārī, un tad es sākšu jaunu posmu savā dzīvē. Mani 46 gūtie vārti jau ir vēsture, taču vēl ir arī citi rekordi, kurus labot.”

Atgādinām, ka iepriekš Čekulajevs neveiksmīgi centās iekļūt Vācijas otrās bundeslīgas komandā Duisburgas MSV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!