Foto: AFI
Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs otrdien Austrijā paredzētajā pārbaudes spēlē pret Poliju grib izvērtēt jaunos futbolistus, lai vēlāk veiksmīgi turpinātu paaudžu maiņu valstsvienībā.

Pret Poliju Klāgenfurtē nespēlēs vairāki pieredzējuši futbolisti – vārtsargs Andris Vaņins, uzbrucējs Māris Verpakovskis un pussargs Jurijs Žigajevs, piektdien žurnālistiem teica Starkovs. Savainotos spēlētājus aizstās jaunie futbolisti, kuri jūnija sākumā varētu iekļauties arī valstsvienībā dalībai Baltijas kausa izcīņā.

"Mērķis ir sagatavoties gaidāmajām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijā un Baltijas kausa izcīņā, pārbaudīt jaunos [spēlētājus] un nospēlēt savā maksimālajā līmenī," valstsvienības mērķus Austrijā uzskaitīja Starkovs.

Pašlaik Starkovs uz valstsvienības treniņiem oficiāli ir uzaicinājis tikai vienu vārtsargu Germanu Māliņu, taču uz otru vakanci spēlei Austrijā pretendē 33 gadus vecais Andrejs Pavlovs, kurš šosezon pieteikts virslīgas debitantu "Spartaka" sastāvā, kā arī Pāvels Doroševs. Nepietiekamās spēļu prakses dēļ Starkovs nav pārliecināts par Doroševa iekļaušanu pieteikumā un vairāk sliecas piesaistīt Pavlovu.

"Šajās divās dienās mums jāatrod piemērotākais kandidāts," situāciju otrā vārtsarga meklējumos izskaidroja Starkovs.

Valstsvienības darbā ar skatu nākotnē Starkovs plāno iesaistīt vairākus jaunās paaudzes futbolistus, no kuriem viņš vēlas sagaidīt lielāku konkurenci pašreizējam sastāvam. Jo lielāka konkurence būs par vietu sastāvā, jo vairāk Latvijas valstsvienībai būs uzvaru, uzskata Starkovs. Viņš cer uz veiksmīgu "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) atbalstītās "O Kartes" Futbola akadēmijas attīstību, kas palīdzētu klubos rast jaunus talantus un veicinātu viņu izaugsmi līdz nacionālās izlases līmenim.

Valstsvienības galvenais treneris sagaida, ka futbola valstsvienību ne tikai kritizēs, bet tā gūs arī atbalstu mediju telpā, jo pretējā gadījumā komanda tiks nolemta neveiksmei. Spēlētāji internetā ne tikai jālamā, bet arī jāuzmundrina, sacīja Starkovs. Viņš vēl mudināja atbalstīt Latvijas valstsvienības hokejistus, kas pasaules čempionāta sākumā deva daudz pozitīvu emociju, bet vēlāk izpelnījās smagu kritiku pēc neveiksmīgām spēlēm.

Baltijas kausa izcīņā Latvijas izlase startēs no 1. līdz 3.jūnijam Igaunijā, savukārt rudenī valstsvienību gaidīs nopietns pārbaudījums 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pirmajā spēlē pret Grieķiju.

Uz pārbaudes spēli Austrijā Latvijas futbolisti dosies svētdien, bet mājās atgriezīsies trešdien vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!