Foto: AP/Scanpix

Kotdivuāras futbola uzbrucējs Didjē Drogbā, kurš starpsezonā pameta Anglijas premjerlīgas čempionāta komandu Londonas "Chelsea", vienojies par pārcelšanos uz Ķīnas vienību Šanhajas "Shenhua".

Kā 34 gadus vecais sportists atklājis savā mājaslapā internetā, viņš parakstījis līgumu uz diviem ar pusi gadiem. Komandai Drogbā plāno pievienoties jūlijā.

Kā ziņots, decembrī "Shenhua" noslēdza līgumu ar kādreizējo Drogbā komandas biedru "Chelsea" vienībā Nikolā Anelkā, bet ar Kotdivuāras spēlētāju vienība veica pārrunas jau vismaz kopš janvāra.

Drogbā par "Chelsea" komandas atstāšanu publiski paziņoja pagājušajā mēnesī, tikai dažas dienas pēc UEFA Čempionu līgas fināla, kad viņam bija ļoti nozīmīga loma Vācijas vienības Minhenes "Bayern" pieveikšanā.

Kopš 2004.gadā viņš pārnāca no Francijas vienības Marseļas "Olympique", Drogbā "Chelsea" komandas rindās aizvadīja 341 spēli, kurās guva 157 vārtus. Viņš palīdzēja vienībai izcīnīt desmit trofejas.

Kā ziņots, Ķīnas klubi pēdējā laikā sākuši tērēt lielas naudas summas. Valsts ekstralīgas līdervienība Guandžou "Evergrande" pagājušajā mēnesī noslēdza līgumu ar slaveno itāļu futbola speciālistu Marčelo Lipi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!