Foto: Reuters/Scanpix
Pagājušās sezonas Spānijas čempionvienības futbolā Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju ieteicis futbolā ieviest minūtes pārtraukumus, līdzīgi kā tas ir hokejā vai basketbolā.

"Manuprāt, tas varētu kļūt par to, kas futbolu padarītu nedaudz labāku. Tas ļautu trenerim mača gaitā uzturēt kontaktu ar spēlētājiem," intervijā telekanālam CNN norādīja Mourinju.

"Treneris varētu paprasīt tiesnesim minūtes pārtraukumu, kā tas notiek amerikāņu sporta veidos. Tas varētu būt īpašs lēmums," atzina Mourinju. "Tāpat uzskatu, ka treneriem būtu jādod lielāka rīcības brīvība - pārvietošanās gar visu laukuma sānu līniju."

"Pārtraukumi pēc puslaika dažreiz notiek emocionāli, dažreiz spontāni, dažreiz jūs nedomājat, bet dažkārt jums vienkārši nav laika padomāt. Vairumā gadījumu es, protams, sevi gatavoju pārtraukumam," izteicās allaž ekstravagantais portugāļu speciālists.

"Pat tad, kad es puslaika pēdējās desmit minūtēs atrodos spēlē, es domās sevi jau gatavoju pārtraukumam, jo tikai tādā veidā varu atstāt iespaidu uz saviem spēlētājiem," stāstīja Mourinju. "Pārtraukumā varu palīdzēt futbolistiem uzlabot savu spēli, lai izcīnītu uzvaru, tāpēc maču analizēju pirmās 30-35 minūtes, bet pēc tam gatavojos pārtraukumam - tiešajam kontaktam ar spēlētājiem."

Madrides "Real" komanda šīs sezonas Spānijas čempionātu sākusi samērā neveiksmīgi, pēc sešām spēlēm ar desmit punktiem ieņemot sesto pozīciju. No pašreizējās līdervienības "Barcelona" Madrides "Real" atpaliek par astoņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!