Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" kopsapulcē ceturtdien čempionāta klubi nespēja vienoties par nākamās sezonas reglamentu un izspēles sistēmu, vēsta turnīra oficiālā mājaslapa internetā.

Biedru domas dalījās par jautājumu, vai 2013.gada čempionātu aizvadīt ar 3 vai 4 spēļu apļiem, faktiski biedru domām daloties divās līdzīgās daļās. Līdz ar to galīgais lēmums šoreiz netika pieņemts, dodot klubiem iespēju vēlreiz apdomāt savas finansiālās iespējas un nostāju.

Tāpat Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvis Vladimirs Žuks iepazīstināja ar būtiskiem reglamenta jauninājumiem un sniedza ziņojumu par plānotajiem infrastruktūras uzlabošanas pasākumiem.

Svarīgs jautājums saistījās arī ar virslīgas spēļu translāciju nodrošināšanu un iespējamajām pakalpojuma sniedzēju kompānijām. Šajā sakarā tika diskutēts arī par stadionu iespējām, proti, tika analizēta faktiskā situācija par dažādo stadionu atbilstību, lai pavasarī tajos varētu aizvadīt spēles. Ņemot vērā, ka joprojām nav skaidrības, vai čempionāts tiks aizvadīts 3 vai 4 apļos, šis jautājums palika atklāts.

Vēl kopsapulces laikā klubiem tika prezentēti atsevišķu futbola bumbu zīmolu piedāvājumi sadarbības noslēgšanai uz nākošo sezonu, taču neviens no piedāvājumiem klubu pārstāvjus pilnībā nepārliecināja, līdz ar to konkrēts lēmums šajā sakarā netika pieņemts. Tomēr, tas neizslēdz iespēju, ka 2013.gada sezonā Latvijas futbola virslīgas spēles tiks aizvadītas ar oficiālu čempionāta bumbu.

Kopsapulces ievadā LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis pateicās klubiem par aizvadīto sezonu, kā arī novēlēja visiem veiksmi un tikpat sekmīgu sadarbības turpinājumu starp LFF un biedrību ,,Latvijas futbola Virslīga'' arī turpmāk. Īsi pēc tam tika aplūkoti arī saskaņotie darba kārtības punkti, iekļaujot aizvadītās sezonas finanšu izlietojuma atskaiti un provizorisko 2013.gada sezonas finanšu plānu. Viens no svarīgākajiem lēmumiem šajā saistībā tika pieņemts saistībā ar futbola biedrībai ,,Gulbene'' pienākošās daļas izmaksāšanu, savukārt pārējo 2012.gada sezonas budžeta pārpalikumu paturēt biedrības rīcībā.

Ņemot vērā, ka līdz galam neizdiskutēti palika vairāki būtiski jautājumi, kas ievērojami var ietekmēt gaidāmā čempionāta norisi, biedrības biedri akceptēja ierosinājumu rīkot atkārtotu pilnsapulci, par kuras norises datumu tika apstiprināts 13.decembris. Nākošajā pilnsapulcē tiks pieņemti visi būtiskākie jautājumi, kuri netika izskatīti šajā reizē, kā arī 13.decembrī kļūs zināms, vai ''Ilūkste NSS'' tiks uzņemta biedrībā ''Latvijas futbola Virslīga'', kas ir atkarīgs no kluba iespējām nokārtot visas nepieciešamās formalitātes kļūšanai par biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!