Foto: AFP/Scanpix
Rezervē Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandas "Reading" sastāvā sestdien palika Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, bet viņa pārstāvētā vienība kompensācijas laikā ielaida vārtus un ar 0:1 (0:0) piekāpās valsts čempionvienībai Mančestras "City".

Šajā mačā "Reading" daudz vairāk uzmanības veltīja aizsardzībai, cienījami nospēlējot gandrīz visu cīņu. Vienīgos vārtus kompensācijas laika trešajā minūtē guva Gerets Berijs un "City" futbolistiem ar to pietika uzvarai.

"Reading" komandai šis premjerlīgas čempionātā bija septītais zaudējums pēc kārtas.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Gorkšs atgriezās laukumā pēc četru cīņu izlaišanas, tomēr "Reading" ar 2:5 kapitulēja spēcīgajai Londonas "Arsenal ".

Kopvērtējumā "Reading" ar deviņiem punktiem 18 mačos joprojām atrodas pēdējo, 20. vietu. Pēc sezonas premjerlīgu pametīs trīs vājākās komandas, bet no 17.pozīcijā esošās "Southampton" vienības Redingas klubs atpaliek par sešiem punktiem.

Kopvērtējuma augšgalā ar 42 punktiem 17 spēlēs atrodas Mančestras "United" komanda, kas kārtējo maču aizvadīs svētdien, kad izbraukumā sacentīsies ar Svonsī "City". "United" pilsētas kaimiņiem Mančestras "City" ir 39 punkti, bet šīm komandām seko "Arsenal", Liverpūles "Everton", Totenhemas "Hotspur" un Vestbrmovičas "Albion", kas visas izcīnījušas pa 30 punktiem 18 spēlēs.

Savukārt Londonas "Chelsea" ar 29 punktiem vien 16 mačos ieņem sesto vietu un savu nākamo cīņu aizvadīs svētdien, kad uzņems Birmingemas "Aston Villa".

Kā ziņots, Gorkšs ir pirmais Latvijas spēlētājs nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā premjerlīgas spēlēs. Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā nebija piedalījies kopš 2004./2005.gada sezonas, kad "Southampton" komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

"Reading" komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā.

"Reading" komanda premjerlīgā atgriezusies pēc četru sezonu pārtraukuma.

Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR). Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš vienībai izrādījās lieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!