Foto: Reuters/Scanpix
Pēc automašīnas vadīšanas reibumā Dānijas Futbola federācija (DBU) pirmdien uz sešiem mēnešiem no spēlēšanas valstsvienībā diskvalificējusi pazīstamo uzbrucēju Niklasu Bendtneru.

25 gadus vecais futbolists tika arestēts svētdienas agrā rītā, kad ar savu automašīnu Kopenhāgenas vecpilsētā braucis pa pretējo joslu.

"DBU respektē katra spēlētāja tiesības uz privāto dzīvi, tomēr izlases spēlētājiem jāapzinās, kā viņi var uzvesties publiskās vietās," teikts federācijas paziņojumā.

Bendtneram ir līgums ar Anglijas premjerlīgas komandu Londonas "Arsenal", tomēr pašlaik viņš ir izīrēts Itālijas čempionvienībai Turīnas "Juventus". Pašlaik spēlētājs ir savainots un nav devies laukumā kopš decembra vidus.

Iepriekš Bendtners nonāca visas pasaules uzmanības lokā pagājušajā vasarā, kad Eiropas čempionāta finālturnīra laikā saņēma 100 000 eiro (70 000 latu) lielu naudas sodu par reklāmas izrādīšanu pēc vārtu guvuma.

Dānijas futbola izlase neveiksmīgi uzsākusi 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru un pirmajās trijās spēlēs tikusi vien pie diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!