Foto: LETA

Latvijas futbola izlasei 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Lihtenšteinu pretinieks ir jānovērtē un jābūt gataviem smagai cīņai, laukumā apliecinot savu favorīta statusu, uzskata valstsvienības uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Kā ziņots, pirmajā 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē šogad Latvijas izlase piektdien izbraukumā sacentīsies ar Lihtenšteinu. Šī Latvijas izlasei būs otrā spēle šogad, jo pirms pusotra mēneša tā ar rezultātu 0:3 pārbaudes spēlē pārliecinoši piekāpās Japānai.

"Piekrītu trenerim, ka šajā mačā uzvaras atslēga slēpsies galvās, nevis kājās. Komanda ir ļoti labā noskaņojumā un cītīgi gatavojas spēlei. Mums visiem jābūt optimistiskiem un jāsaglabā možs gars," pirmdien pēc pirmā treniņa izlases rindās izteicās Rudņevs. "Pretinieks ir jānovērtē, un jābūt gataviem smagai cīņai."

"Nav biežas tās spēles, kad esam favorītu lomā, tomēr vienmēr viss ir atkarīgs no pašiem futbolistiem un noskaņošanās pakāpes. Ir spēlētāji, kuri pārdeg jau pirms spēles, bet mums kā komandai cīņai jābūt gataviem jau pirms tās sākuma, vienādi labu līmeni saglabājot visu 90 minūšu garumā," uzskata uzbrucējs.

Rudņevs nevēlējās vērtēt savu sniegumu Vācijas bundeslīgas kluba Hamburgas SV rindās, uzsverot, ka gaitas izlasē un klubā ir divas dažādas lietas.

"Pats vienmēr noskaņojos uz katru spēli atsevišķi, jo ikviens pretinieks ir pelnījis cieņu. Mūsdienās futbolu māk spēlēt visi, un katra komanda vēlas izcīnīt tikai uzvaru," uzskata Rudņevs. "Protams, ka mana vieta laukumā klubā un izlasē atšķiras. Arī šeit man apkārt ir augstas klases spēlētāji, bet līdz šim neesam sasnieguši to, ko vēlamies. Tāpēc mačā pret Lihtenšteinu jāpierāda, ka varam spēlēt jebkādā sastāvā un jebkādos apstākļos."

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē 16.oktobrī Latvijas izlase sacentās tieši ar Lihtenšteinu, ko savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0.

"No iepriekšējās mūsu spēles pret Lihtenšteinu nekas īpašs pretinieku izpildījumā nav palicis prātā, tomēr ikviena komanda neatkarīgi no izlases vietas pasaules rangā māk spēlēt. Katra izlase, arī mēs, vēlas nokļūt augstāk. Mēs cenšamies izdarīt visu pēc vislabākās sirdsapziņas," uzsvēra Rudņevs.

"Prieks, ka komandā ir laba iekšējā konkurence arī uz uzbrucēja pozīcijām. Tā tam valstsvienībā vienmēr ir jābūt - jebkurš no mūsu četriem uzbrucējiem var iziet sākumsastāvā un aizvadīt labu spēli," piebilda uzbrucējs.

Pēc cīņas pret Lihtenšteinu Latvijas izlase nākamo spēli 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnijā savā laukumā pret Bosniju un Hercegovinu.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pēc četrām kārtām pa desmit punktiem ir Grieķijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Slovākijai ir septiņi punkti, Lietuvas kontā četri punkti, Latvijas izlase tikusi pie trim punktiem, bet Lihtenšteina joprojām cīnās bez punktiem.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!