Foto: AFP/Scanpix

Pasaules labākā futbolista Lionela Mesi iznākšana uz maiņu trešdien palīdzēja "Barcelona" komandai iekļūt UEFA Čempionu līgas pusfinālā.

Ceturtdaļfināla atbildes spēlē "Barcelona" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Parīzes "St.Germain". Divu spēļu summā rezultāts arī bija neizšķirts 3:3, bet Katalonijas klubam vietu pusfinālā garantēja viesos vairāk gūtie vārti.

"Barcelona" sesto sezonu pēc kārtas spēlēs Čempionu līgas pusfinālā.

UEFA Čempionu līgas spēļu statistiku un visu spēļu rezultātus var aplūkot "DELFI Sports" speciālajā sadaļā "Čempionu līga".

Abu komandu pirmajā spēlē Mesi guva savainojumu un nespēlēja otrajā puslaikā. Trešdienas mačā argentīniešu superzvaigzne bija iekļauts "Barcelona" sastāvā, taču starp rezervistiem.

Pirmajā puslaikā laukumā ritēja ļoti līdzīga cīņa un neviena komanda neradīja ļoti labu vārtu gūšanas izdevību. Otrā puslaika sākumā PSG izveidoja vairākus bīstamus pretuzbrukumus un viens no tiem noslēdzās ar vārtu guvumu. 50.minūtē teicamu piespēli no Zlatana Ibrahimoviča saņēma Havjērs Pastore, kurš izgājienā savu izdevību izmantoja.

"Barcelona" pēc zaudētajiem vārtiem bija spiesta mainīt taktiku, jo bija nepieciešamas gūt vārtus. Un spēles 62.minūtē laukumā uz maiņu devās Mesi, pēc kura iesaistīšanās spēlē krasi izmainījās "Barcelona" sniegums. Tieši Mesi iesāka "Barcelona" uzbrukumu, kas noslēdzās ar vārtu guvumu – teicamu piespēli soda laukumā saņēma Pedro Rodrigess, kurš ar spēcīgu sitienu pārspēja pretinieku vārtsargu.

Spēles beigu daļā "Barcelona" jau vairāk domāja par savu vārtu drošību, droši kontrolēja bumbu un īpaši neizrāvās ar uzbrukumu veidošanu. Savukārt PSG daži pretuzbrukumi nebija sekmīgi, tādējādi "Barcelona" nosargāja sev labvēlīgo rezultātu.

Tāpat Čempionu līgas pusfinālā iekļuva Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", kas ceturtdaļfinālā atbildes spēlē izbraukumā Turīnā ar 2:0 (0:0) pieveica "Juventus". Divu spēļu summā "Bayern" uzvarēja ar 4:0, jo Minhenē mājinieki bija pārāki ar 2:0.

"Bayern" labā vārtus spēles 64.minūtē guva Marijo Mandžukičs, bet kompensācijas laikā vēl precīzs bija Klaudio Picaro..

UEFA Čempionu līgas pusfināla pāru izloze notiks piektdien Nijonā. Čempionu līgas pusfināla pirmās spēles risināsies 23. un 24.aprīlī, bet atbildes spēles – 30.aprīlī un 1.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!