Foto: AFP/Scanpix
UEFA Eiropas līgas futbolā ceturtdaļfināla atbildes mačā ceturtdien Kazaņas "Rubin" ar 3:2 mājās uzvarēja Londonas "Chelsea", taču pusfinālā tomēr iekļuva Anglijas klubs.

Spēles gaitā londonieši divreiz izvirzījās vadībā ( ar 1:0 un 2:1), bet ar to gan bija par maz, lai Kazaņā gūtu uzvaru, tiesa divu spēļu summā ar 5:4 uzvarēju britu klubs.

Aizvadītas arī pārējās ceturtdaļfināla atbildes spēlēs. Citam Anglijas premjerlīgas klubam "Newcastle United" neklājās tik labi, jo spēles kompensācijas laikā tas izlaida uzvaru pār portugāļu "Benfica" un spēle noslēdzās 1:1, divu spēļu summā ar 4:2 uzvarēja portugāļi.

Līgas pusfinālā iekļuva Turcijas "Fenerbahce", kas spēlējot no aizsardzības pozīcijām, izcīnīja 1:1 pret Romas "Lazio". Divu spēļu summā turkiem uzvara ar 3:1.

Trillera cienīgs sižets izvērtās Šveicē, kur "Tottenham Hotspur" un "Basel" duelī arī otrajā atbildes spēlē tika fiksēts neizšķirts 2:2. Tādējādi komandām nācās aizvadīt pagarinājumu, kurā vārti netika gūti. Līdz ar to laimīgo komandas noskaidroja pēcspēles "pendelēs", kurās ar 4:1 pārāki bija Šveices kluba futbolisti.

Kamēr Londonas "Chelsea" un "Benfica" jau reiz šajā turnīrā triumfējuši, "Basel" un "Fenerbahce" šī būs debija UEFA Eiropas līgas pusfinālos, liecina Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) informācija.

Piektdien notiks pusfinālu pāru spēļu izloze, savukārt 25.aprīlī notiks pirmās spēles. Uzvarētājs arī pusfinālā tiks noskaidrots divu spēļu summā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!