Foto: F64
Kopvērtējuma līdervienības "Skonto" un Rīgas "Daugava" piektdien nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta ceturtās spēļu kārtas mačā.

Kaut abām komandām cīņas gaitā bija pietiekoši daudz iespēju izcelties, šoreiz veiksmīgākie bija abu vienību vārtsargi.

Kārtas turpinājumā sestdien "Ventspils" komanda uzņems Jūrmalas "Spartaks" vienību, bet "Jelgava" spēkosies ar virslīgas jaunpienācējiem Ilūkstes NSS. Savukārt svētdien čempioni Daugavpils "Daugava" uzņems "Liepājas metalurgu", bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" tiksies ar "Jūrmalas" komandu.

Kopvērtējumā tagad "Skonto" un Rīgas "Daugavai" ir pa astoņiem punktiem četros mačos, bet tām ar sešiem punktiem trijās spēlēs seko "Liepājas metalurga" un "Ventspils" komandas. Pieci punkti ir "Jūrmalai", bet pa četriem punktiem ieguvušas "Spartaks" un Daugavpils "Daugava". Ilūkstes kluba kontā ir divi punkti, bet bez punktiem joprojām ir "Jelgava" un "Metta"/LU.

Šīs sezonas turnīrā desmit klubi līdz novembrim sacentīsies trīs apļos. Iepriekšējā sezonā desmit komandas aizvadīja četru apļu cīņas.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija kopš 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!