Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nelielais "Sassuolo" klubs, uzvarējis Itālijas futbola čempionāta B sērijā, nākamajā sezonā pirmoreiz vēsturē spēlēs starp spēcīgākajām komandām A sērijā.

Triumfs B sērijas čempionātā "Sassuolo" vienībai izvērtās ļoti dramatisks. Pēdējā kārtā, spēlējot deviņu futbolistu sastāvā, komanda kompensācijas laikā panāca uzvaru ar 1:0 pār "Livorno" vienību.

Līdz ar to "Sassuolo" ar 85 punktiem 42 spēlēs uzvarēja B sērijā. Otro vietu ar 82 punktiem izcīnīja Veronas "Hellas" komanda, bet "Livorno" ar 80 punktiem ieņēma trešo vietu, un šai vienībai tagad būs jāspēlē kvalifikācijas "play-off' cīņās, cenšoties tikt pie pēdējās ceļazīmes.

Sasuolo pilsēta atrodas netālu no Maranello autotrases, kur bāzējas "Ferrari" F-1 komanda. Pilsētā dzīvo 41 000 iedzīvotāju, un tās komanda kļūs par mazāko A sērijā. Savas mājas spēles vienība aizvada Modēnā, jo tās stadions ir pārāk mazs.

1922.gadā dibinātais "Sassuolo" klubs profesionālajā C sērijā debitēja vien 2006.gadā, bet jau 2008.gadā tā pašreizējā "AC Milan" galvenā trenera Masimiljano Alegri vadībā iekļuva arī B sērijā.

Vietu A sērijā šosezon zaudēja "Pescara", "Siena" un "Palermo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!