Foto: AP/Scanpix

Minhenes "Bayern" vienība pati sevi atbrīvojusi no nastas būt par komandu ar ļoti apdāvinātiem, bet izcilus panākumus nesasniegušiem futbolistiem, pēc Minhenes kluba sestdienas triumfa UEFA Čempionu līgā vēsta vācu prese.

Čempionu līgas finālā, kas sestdien norisinājās slavenajā Vemblija stadionā Londonā, "Bayern" komanda ar rezultātu 2:1 (0:0) bija pārāka pār citu Vācijas vienību Dortmundes "Borussia".

"Bayern" komandas labā 60.minūtē vārtus guva horvāts Mario Mandžukičs, bet "Borussia" rindās 68.minūtē precīzs no 11 metru soda sitiena atzīmes bija Ilkajs Gundogans. Uzvaru Minhenes vienība izrāva cīņas priekšpēdējā minūtē, kad vārtus guva nīderlandietis Arjēns Robens.

"Ilgu laiku viņi tika uzskatīti par zelta paaudzi - pēc vairākiem zaudējumiem viņi beidzot ir ieguvuši pirmo starptautisko titulu. Ap Bastianu Švainštaigeru un Filipu Lāmu veidotā Minhenes "Bayern" vienība pati sevi atbrīvojusi no nastas būt par komandu ar ļoti apdāvinātiem, bet izcilus panākumus nesasniegušiem futbolistiem. Turklāt vairums no viņiem vēl ir pietiekami jauni, lai šai trofejai varētu sekot vēl citas," vēsta laikraksts "Suddeutsche Zeitung".

Avīze atgādina, ka gan "Bayern" komandas kapteinis Lāms, gan viņa vietnieks Švainštaigers jau bija piedzīvojuši vairākus rūgtus zaudējumus finālos - 2010. un 2012.gadā kopā ar klubu UEFA Čempionu līgā, bet 2008.gadā nacionālās izlases sastāvā Eiropas čempionātā -, tāpēc šoreiz bijusi viņu kārta triumfēt.

Savukārt laikraksts "Frankfurter Allgemeine" uzsver, ka par uzvaru "Bayern" ir jāpateicas Dortmundei . "Par mača iznākumu gavilējošajiem minheniešiem vajadzētu pateikties zaudētājiem - ar savu nekaunīgo un aizraujošo spēles stilu, kas iepriekšējos divos gados noveda pie diviem bundeslīgas čempiontituliem un atklāja Minhenes vājās vietas, dortmundieši devuši pamatīgu pienesumu tam, ka radusies tik briljanta "Bayern" komanda," uzskata "Frankfurter Allgemeine". Avīze piebilst, ka "triumfs Vemblija stadionā ir loģisks "Bayern" šā futbola gada spožās dominances iznākums".

"Ja mēs parādām visu, uz ko esam spējīgi, mūs ir grūti uzvarēt," pēc mača izteicies Švainštaigers.

Tajā pašā laikā izdevums "Die Zeit" izceļ "Borussia" galvenā trenera Jirgena Klopa lielo ietekmi uz komandas spēlētājiem. "Ja ir taisnība, ka trenera ietekmi uz spēlētājiem vislabāk var izmērīt tad, kad piedzīvota sakāve, tad Klopam tā ir liela," raksta avīze. Pirmais, ko Klops spēlētājiem pateicis pēc zaudētā mača, bijis "mēs atgriezīsimies". "Die Zeit" novērojusi, ka pēcspēles preses konferencē visi "Borussia" futbolisti runājuši kā galvenais treneris - visi pretiniekus apsveica ar uzvaru un visi solīja atgriezties Čempionu līgas finālā.

Tāpat Klops pavēstījis, ka spēle bijusi līdzīga un tikai pašās beigās izšķīries tās iznākums. "Pēc garas sezonas mēs laukumā laukumā izdarījām visu, ko spējām. Ja būtu zaudējuši ar četri vai pieci pret nulle, man tas būtu sliktāk. Bijām aktīvi līdz pašām spēles beigām, taču "Bayern" piederēja pēdējais sitiens."

Kā zināms, nākamajā sezonā uz "Bayern" no "Borussia" pāries jaunais vācu talants Mario Gēce, tāpat tiek prognozēta arī Roberta Levandovska tieši šāda pat pāreja.

"Jūtu lielu lepnumu par komandu, bet reizē arī esmu bēdīgs," pēc cīņas atzina Klops. "Šī manai komandai bija lieliska sezona un tiešām, tiešām lielisks mačs."

Savukārt mača izšķirošos vārtus guvušais nīderlandietis Arjēns Robens pēc spēles paziņoja, ka "emocijas ir tik augstu kā debesis". "Tas ir atvieglojums un tīrs prieks, tas ir viss kopā. Ir ļoti svarīgi šādi apbalvot savu karjeru, lai runas par iepriekšējām kļūdām apklustu.

Nākamajā sestdienā Minhenes "Bayern" komandai būs iespēja kļūt par pirmo Vācijas vienību, kas sezonā tikusi pie trim tituliem - bundeslīgas un UEFA Čempionu līgas uzvarētāju lauriem pievienot arī triumfu Vācijas kausā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!