Foto: AFP/Scanpix
Ar uzvaru Spānijas futbola čempionāta sezonu sestdien noslēdza valsts čempioni "Barcelona", kas ar 4:1 (3:0) savā laukumā uzvarēja "Malaga" komandu.

Līdz ar to Barselonas klubs atkārtoja Madrides "Real" pagājušajā sezonā sasniegto rekordu - 100 izcīnīti punkti vienā sezonā.

Jau spēles pirmajās 16 minūtēs 3:0 mājinieku labā panāca Davids Vilja, Fransesks Favregass un Martins Montoja, bet otrā puslaika pašā ievadā ceturtos vārtus guva Andress Injesta. "Malaga" komanda vienus vārtus atguva 56.minūtē, kad precīzs bija čīliešu pussargs Pedro Moraless.

Sezonas 38 spēlēs "Barcelona" komanda bez uzvaras palika tikai sešās spēlēs un piedzīvoja vien divus zaudējumus, iekrājot 100 kopvērtējuma punktus. Pērnās sezonas čempioni Madrides "Real" sezonu noslēdza ar 85 punktiem un ieņemtu otro vietu.

"Real" sezonas pēdējā mačā ar 4:2 (2:0) savā laukumā uzvarēja "Osasuna" vienību. Šis bija pēdējais mačs vienības līdzšinējam galvenajam trenerim Žozē Mourinju.

Lielākā daļa Madrides kluba līdzjutēju Mourinju pirms mača un pēc spēles beigām pavadīja ar skaļu ūjināšanu, bet pats treneris uz pēcspēles preses konferenci neieradās.

Vienus vārtus "Real" komandas labā šajā spēlē guva argentīniešu uzbrucējs Gonsalo Igvains, kurš pēc cīņas publiski izteica vēlmi pamest klubu, kurā pavadījis septiņus gadus. Mediji jau iepriekš ziņojuši, ka uzbrucējs karjeru turpinās Itālijas čempionvienībā Turīnas "Juventus".

Sezonu trešajā vietā ar 76 punktiem noslēdza Madrides komanda "Atletico", bet ceturtie ar 66 punktiem palika Sosjedadas "Real" futbolisti, kā pēdējie kvalificējoties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgai.

Tikai par punktu no Sosjedadas komandas atpalika "Valencia" vienība, kuras galvenais treneris Ernesto Valverde sestdien paziņoja par aiziešanu no kluba.

Tikmēr valsts spēcīgāko klubu sabiedrību nācās pamest "Mallorca", Lakorunjas "Deportivo" un Saragosas "Real" komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!