Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta kluba Londonas "Chelsea" galvenā trenera amatā oficiāli apstiprināts portugāļu speciālists Žozē Mourinju, vēsta Lielbritānijas mediji.

Mourinju, kurš galvenā trenera amatā nomainīs Rafaelu Benitesu, ar "Chelsea" kluba vadību parakstījis līgumu uz četriem gadiem. Tā viņam būs atgriešanās Londonas klubā, jo viņš vienību trenēja no 2004. līdz 2007.gadam. Šajā laika periodā "Chelsea" divas reizes uzvarēja premjerlīgā, divas reizes triumfēja Anglijas līgas kausā, kā arī ieguva Anglijas Futbola asociācijas (FA) trofeju.

Kā zināms, Mourinju aizvadītās sezonas trenēja spāņu klubu Madrides "Real". Ar Madrides klubu Mourinju sāka strādāt 2010. gadā, un šai laikā ar komandu uzvarējis Spānijas čempionātā (2011./2012. gada sezonā), izcīnījis Spānijas kausu (2010./2011. gada sezonā)un Superkausu (2012. gadā). Savukārt UEFA Čempionu līgā viņa vadībā "Real" trīsreiz apstājās pie pusfināla.

Lai arī viņam ar Madrides komandu līgums bija līdz 2016.gadam, tomēr abas puses vienojās par darba attiecību pārtraukšanu.

"Mourinju bija un ir ļoti populārs tēls klubā, un visi nespēj sagaidīt, kad varēs ar viņu sākt darbu," sacīja "Chelsea" izpildkomitejas pārstāvis Rons Gourlejs.

Vēl savā karjerā Mourinju ar Milānas "Inter" kļuvis par Itālijas čempionu, bet ar "Porto" – par divkārtēju Portugāles čempionu un UEFA Čempionu līgas kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!