Foto: AFP/Scanpix
Jau šī mēneša izskaņā – 29.jūnijā – futbola cienītāji Igaunijā un Latvijā "vienosies kopīgā dziesmā", aizvadot 100+ turnīru, kurā tiks aizvadītas vairāk nekā 100 futbola spēles starp abu valstu vienībām.

29.jūnijā "Latvija – Igaunija 100+" projekta ietvaros katrā valstī paredzētas vairāk kā 100 futbola spēles starp dažāda līmeņa, veida un vecuma Latvijas un Igaunijas komandām. Atjaunotajā turnīrā iesaistīties gan Latvijas Virslīgas, gan Pirmās līgas čempionātu klubi, savukārt iesaistītes šajā projektā aicināti 2.līgas un 3.līgas čempionātu, ka arī Latvijas amatieru un reģionālo čempionātu klubi.

LFF aicina futbola cienītājus - dažādu profesiju, iestāžu un organizāciju pārstāvjus, kas nav vienaldzīgi pret šo sporta veidu, arī veidot savas komandas un spēlēt futbolu pret saviem kolēģiem un draugiem no Igaunijas. Katra spēle šī projekta ietvaros tiks reģistrēta Latvijas Futbola federācijas mājas lapā un katrs punkts, ko izcīnīs Latvijas pārstāvji tiks iekļauts kopējā turnīra ieskaitē, tādejādi noslēgumā tiks noteikts turnīra uzvarētājvalsts.

Turnīra dalībnieki paši var meklēt savam līmenim cienīgu pretinieku kaimiņvalstī un vienoties par spēles vietu un laiku, informējot par to Latvijas Futbola federāciju, tādejādi spēle tiks reģistrēta kopējā turnīra ieskaitē. Gadījumā, ja spēle notiks Latvijas teritorijā, LFF nodrošinās atbilstošās kategorijas spēles tiesnesi. Ja vienojaties par spēlēšanu Igaunijā, tad tiesnesi nodrošinās Igaunijas puse. Ja komanda nevar atrast pretinieku no Igaunijas, tad LFF aicina reģistrēt savu komandu, tādejādi tiks piemeklēts atbilstošs pretinieks.

Spēles ritēs pēc vispārējiem futbola noteikumiem gan profesionālajām komandām, gan amatieriem. Augstākā līmeņa komandu spēles tiesās galvenais tiesnesis ar diviem asistentiem, bet amatieru cīņām tiks deleģēts viens tiesnesis.

Profesionālās komandas mačus aizvadīs 2x45 minūtēm, bet entuziastu spēlēs, vienojoties abām pusēm, spēles laiks var tikt samazināts, bet cīņai jāilgst vismaz 2x30 minūtes. Profesionāļu cīņās atļautas sešas maiņas, bet pārējās spēlēs maiņu skaits nav ierobežots un spēlētājs drīkstēs atgriezties laukumā arī pēc atelpas brīža.

Ja komandai nav izvēlēta spēles mājvieta, tad LFF palīdzēs to atrast un turnīra rīkotāji apstiprinās cīņas norises vietu. Amatieru cīņas varēs aizvadīt arī uz nestandarta izmēra laukumiem, attiecīgi arī samazinot spēlētāju skaitu, taču laukumā vienā komandā drīkstēs atrasties ne mazāk par septiņiem futbolistiem.

Mājinieku komandai jāielāgo, ka tai jāsedz visas ar spēli saistītās izmaksas, izņemot tiesnešu samaksu. Savukārt viesiem par saviem līdzekļiem jānodrošina nokļūšana spēles vietā.

LFF un portāls "Delfi" aicina futbola cienītājus nekavēties, veidot savas komandas un pieteikties aizraujošajai cīņai. Komandu reģistrēšanās gaidāmā turnīra spēlēm pieejama, aizpildot pieteikuma anketu. Šī anketa paredzēta tām komandām, kas vēlās iesaistīties "Latvija - Igaunija 100+" turnīrā, tomēr nespēj patstāvīgi sameklēt pretinieku Igaunijā un vienoties par spēles vietu un laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!