Foto: AP/Scanpix
Ceturtdien Rīgā ieradās pirmie Bosnijas un Hercegovinas futbola izlases līdzjutēji, kuri atbalstīs savu komandu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē pret Latviju.

Kā novēroja portāls "Delfi", tad lidostā "Rīga" ieradušies vairāk nekā 100 bosniešu līdzjutēju. Paredzams, ka uz piektdien gaidāmo spēli varētu ierasties ap 2000 Bosnijas un Hercegovinas izlases līdzjutēji.

Kā stāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, tad Bosnijai un Hercegovinai atvēlētas 1500 sēdvietas "Skonto" stadionā, taču esot informācija, ka bosniešu līdzjutēji esot iegādājušies biļetes arī ar Latvijas iedzīvotāju starpniecību.

Bosnijas un Hercegovinas izbraukuma spēles bieži pulcē lielu līdzjutēju skaitu, jo uz šiem mačiem ierodas cilvēki, kuri ikdienā dzīvo citās valstīs. Latvijā liela daļa bosniešu ieradīsies no Skandināvijas.

Stadionā kārtības sargi darbosies ierastā režīmā, lai, sliktākajā gadījumā, novērstu nekārtības tribīnēs.

Uz Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas maču biļetes ir praktiski izpirktas. Pirms pāris stundām LFF ziņoja, ka biļešu kasēs ir pieejamas vien 200 biļetes. Piektdien spēles sākums plkst.19:30.

2014.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pēc aizvadītajām piecām spēlēm ar izcīnītajiem 13 punktiem Bosnija un Hercegovina ieņem pirmo vietu G grupas kopvērtējuma tabulā, tikmēr galvenā trenera Aleksandra Starkova vadītā Latvijas nacionālā futbola izlase ar četriem punktiem līdzšinējās piecās spēlēs ieņem piekto vietu sešu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!