Foto: F64

Itālijas augstākās futbola līgas klubs "AS Roma" trešdien paziņoja, ka par komandas galveno treneri iecelts francūzis Rudi Garsija, kurš būs pirmais franču treneris Itālijas galvaspilsētas kluba všturē.

Vienošanās ar 49 gadus veco Garsiju, kurš līdz šim piecas sezonas vadīja Francijas vienību "Lille", panākta uz diviem gadiem, lai gan līgums vēl nav parakstīts.

"Esam ļoti saviļņoti un pārliecināti, ka Garsija mūsu komandai ir īstais treneris. Viņš sevi pierādījis kā uzvarētājs, kuram ir izcila futbola domāšana. Mūsuprāt, viņš lieliski iederas kluba nākotnes vīzijā," "AS Roma" mājaslapā citēts kluba prezidents amerikānis Džeimss Palota.

Itāļu mediji vēsta, ka Garsija gadā par trenera darbu saņems pusotru miljonu eiro (vienu miljonu latu).

Aizvadītajā Itālijas čempionāta sezonā galvaspilsētas klubs 38 spēlēs izcīnījis 62 punktus, ierindojoties sestajā vietā. "AS Roma" bija iespēja kvalificēties Eiropas līgai, taču Itālijas futbola kausa finālā tika piedzīvots zaudējums 0:1 pret vēl vienu Romas komandu "Lazio".

Interesanti, ka Garsijas līdz šim trenētā "Lille" komanda Francijas čempionātā šosezon uzrādījusi tādu pašu sniegumu iegūto punktu un vietas ziņā kā Itālijas klubs. "Lille" futbolisti 38 spēlēs tikuši pie 62 punktiem un ierindojušies čempionāta sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!