Foto: AP/Scanpix
Taiti futbola izlases gaitām Konfederāciju kausa izcīņā, kas notiek Brazīlijā, sekojusi līdzi visa valsts, bet ministru kabinets pat pārtraucis darbu, vēsta ārzemju mediji.

"Kad komandas iznāca laukumā, es gandrīz apraudājos," pēc mača atzinās Taiti izlases treneris Edijs Etaeta. "Agrāk šāda līmeņa spēles mēs skatījāmies tikai pa televizoru, bet šoreiz paši bijām tik liela pasākuma dalībnieki. Esmu pārliecināts, ka mūsu spēlei sekoja līdzi visi Taiti iedzīvotāji. Uzmundrinājuma ziņu pirms mača atsūtīja valsts prezidents, bet ministru kabinets uz spēles laiku pat apturēja darbu."

Kā ziņojām, Taiti izlase savā Konfederāciju kausa debijas spēlē ar 1:6 piekāpās Nigērijai. Vēsturiskos vārtus, kas dēvējami par "vārtiem, kas vērtīgāki par uzvaru", Taiti labā guva pussargs Džonatans Tehau.

"Es esmu ļoti laimīgs par šo sasniegumu, kas manu vārdu kopā ar maniem komandas biedriem ierakstīt Taiti futbola vēsturē," pēc mača izteicās Tehau.

Taiti futbola izlasē spēlē tikai viens profesionāls futbolists - Marama Vahiura, kurš 14 sezonas aizvadījis Francijas augstākajā futbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!