Foto: AFP/Scanpix
Pasaules labākajam futbolistam Lionelam Mesi varētu tikt izvirzītas apsūdzības par nodokļu nemaksāšanu vēl lielākos apmēros, nekā sākotnēji ziņots, vēsta spāņu masu mediji.

Spānijas nodokļu iekasēšanas amatpersonas pagājušajā nedēļā izteicās, ka "Barcelona" un Argentīnas izlases zvaigzne Mesi un viņa tēvs Horhe Mesi vairāku gadu garumā krāpušies un nodokļu deklarācijās uzrādījuši nepatiesus faktus. Toreiz Mesi ģimenes krāpšanās bija saistīta ar laika posmu no 2007. līdz 2009.gadam.

Tomēr tagad spāņu mediji ziņo, ka Mesi draud ne tikai administratīvais, bet arī kriminālais sods par krāpšanos ne tikai 2006.-2009.gados, bet arī 2010., 2011. un 2012.gados. Amatpersonas gan norāda, ka abi Mesi joprojām var nomaksāt visus nodokļus par nepareizi deklarētajiem ienākumiem, līdz ar to izvairotos no iespējamām tiesas lietām.

Pagaidām oficiāli zināms, ka Mesi un viņa tēvs tiek vainoti četru miljonu eiro lielu nodokļu nemaksāšanā. Prokuratūra uzskata, ka shēmu, kā izvairīties no nodokļu maksāšanas, izgudrojis futbolista tēvs. Ja Mesi vecākais savu vainu atzīs, tad, visticamāk, Lionelam Mesi tiks noņemtas apsūdzības nodokļu nemaksāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!