Foto: AFP/Scanpix
Konfederāciju kausa izcīņas pusfinālā trešdien iekļuva Brazīlijas un Itālijas futbola izlases, kuras guva savas otrās uzvaras turnīrā.

Turnīra un nākamā gada Pasaules kausa finālturnīra mājiniece Brazīlija ar 2:0 (1:0) pieveica Meksiku. Pirmos vārtus spēles devītajā minūtē guva brazīliešu jaunā zvaigzne Neimars, bet otrā puslaika kompensācijas laikā Žo panāca 2:0.

Tikmēr Itālija atspēlējās no 0:2 un ļoti rezultatīvā cīņā ar 4:3 (1:2) pieveica Japānu. Līdz spēles 33.minūtei Keisuke Honda un Šindži Kagava bija panākuši 2:0 japāņu labā, bet līdz puslaika beigām Daniele de Rosi vienus vārtus atguva. Otrā puslaika sākumā Atsuto Učida bumbu raidīja savos vārtus, bet mirkli vēlāk Mario Balotelli realizēja 11 metru soda sitienu, vadībā izvirzot jau Itāliju ar 3:2.

69.minūtē Japāna jau panāca izlīdzinājumu pēc Šindži Okazaki sitiena, tomēr Itālija spēja izraut uzvaru un nodrošināt sev vietu pusfinālā – uzvaras vārtus 86.unūtē guva Sebastjans Džovinko.

Tādējādi Brazīlija un Itālija no A grupas ir iekļuvuši pusfinālā, bet šīs grupas uzvarētāju abas komandas noskaidros savstarpējā spēlē pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!