Foto: PantherMedia/Scanpix
Horvātijas policija uzsākusi kriminālizmeklēšanu par futbola kluba Zagrebas "Dinamo" 300 līdzjutēju izkliegtiem rasistiskiem saukļiem UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēļu laikā.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) Horvātijas čempionvienībai "Dinamo" jau bija piespriedusi 25 000 eiro sodu (17 500 latu) par rasistiski noskaņotu līdzjutēju uzvedību 25.jūlija mačā, kad Zagrebā tika uzņemta Luksemburgas komanda "Fola", taču fanu visatļautība turpinājās arī trešās kārtas kvalifikācijas spēlē otrdien, kad "Dinamo" spēlēja pret Moldovas vienību "Šeriff".

Zagrebas policija otrdien bija spiesta izraidīt 300 līdzjutējus no stadiona par "nelegālu uzvedību", neskatoties uz vairākkārtējiem brīdinājumiem. Pēc īstenotās vērienīgās stadiona tukšošanas operācijas 67 līdzjutēji, kuriem nebija personu apliecinoši dokumenti, tika aizturēti. Pārbaudot no stadiona izraidīto līdzjutēju saistību ar rasistiskajiem saukļiem, sākta kriminālizmeklēšana.

Abās spēlēs "Dinamo" uzvarēja ar 1:0.

Vietējie mediji vēsta, ka "Dinamo" stingrās līnijas fani, kas apvienojušies grupējumā "Bad Blue Boys", galvenokārt vērsušies pret kluba izpilddirektoru Zdravko Mamiču. Līdzjutēji spēles laikā klieguši "Mamič, tu čigān, prom no ["Dinamo"] svētnīcas".

Interesanti, ka Mamičs, kuru uzskata par Horvātijas futbola ietekmīgāko personu, pats jūnijā tika apsūdzēts par etniskā naida kurināšanu, kad viņš asi kritizēja Horvātijas izglītības un sporta ministru Žeļko Jovanoviču, kurš ir etniskais serbs.

Mamičs ir dzimis Bosnijas un Hercegovinas horvātu ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!