Foto: F64
Latvijas futbola kluba "Ventspils" lielākais ieguvums no bezvārtu neizšķirta UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas pirmajā spēlē pret Izraēlas vicečempioniem Haifas "Maccabi" ir saglabātā intriga pirms abu vienību atbildes mača, uzskata ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

Kā ziņots, Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Ventspils" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas pirmajā spēlē "Skonto" stadionā Rīgā ceturtdien cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Maccabi". Abu komandu atbildes mačs 8.augustā notiks Haifā, bet nākamajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

"Galvenais, ka saglabājām intrigu pirms atbildes spēles. Sapratām, ka pretinieks ir augstas klases - tehnisks un arī individuāli stiprāks. Tāpēc spēli kārtojām uz aizsardzību," pēc mača izteicās Pučinsks. "Iespējas bija abām komandām, bet galvenais šoreiz bija pašatdeve. Vēlreiz atkārtoju - uz atbildes spēli dosimies ar intrigu un kaut niecīgām izredzēm uz nākamās kārtas sasniegšanu."

"Pārtraukumā aicināju futbolistus turpināt spēlēt pacietīgi un gaidīt savu iespēju. Šeit savas iespējas neizmantojām. Skaidrs, ka otrajā mačā tādas būs divas vai trīs. Cits jautājums - kā tās izmantosim?" piebilda treneris. "Pretinieki pirmajā puslaika noteikti nepārsteidza, bet otrajā puslaika viņi pārkārtojās un spēlēja ar diagonālām piespēlēm. Dažreiz nebijām kompakti un neuzspējām. Iespējams, pietrūka svaiguma. Atbildes spēlē mums jānodemonstrē kvalitatīvāka pāreja no aizsardzības uzbrukumā."

Ventspilniekiem šajā mačā savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks. "Viņš būs vesels pirms nākamās spēles. Tad arī domāsim, vai mainīsim spēles shēmu. Tāpat nākamajā spēlē gatavāks būs Jurijs Žigajevs."

Kā ziņots, "Ventspils" pirmajā kārtā tika galā ar Velsas vicečempioniem "Airbus UK", divu maču summā spēlējot neizšķirti 1:1 un iekļūstot nākamajā kārtā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem. Savukārt otrās kvalifikācijas kārtas duelī ar 5:1 tika uzvarēta Luksemburgas trešā spēcīgākā komanda Ešas "Jeunesse".

Tikmēr "Maccabi" otrajā kārtā divu spēļu summā ar 10:0 sagrāva Azerbaidžānas vienību Lenkeranas "Khazar".

"Iepriekšējā kārtā "Maccabi" vairāki vārti bija neticami, un tad viņi uzņēma apgriezienus, bet šoreiz neļāvām viņiem ieskrieties. Salīdzinājumā ar iepriekšējo kārtu, "Maccabi" spēka ziņā spēlēja līdzīgi," uzskata Pučinsks, kura padotajiem pirms atbildes spēles būs nedēļa brīva, jo Latvijas čempionāta mačs pret "Jūrmalu" ar šādu nolūku ticis pārcelts. "Tas ir labi, jo mums būs spēļu pauze un varēsim koncentrēties atbildes mačam ar "Maccabi"."

"Ventspils" spēli nevarēja uzņemt savā laukumā, jo kluba mājas stadions neatbilst turnīra trešās kārtas standartiem.

"Mājās spēlēt, protams, būtu patīkamāk, taču arī no šīs spēles mēs guvām baudījumu," izcēla treneris.

"Esam apmierināti ar rezultātu. Protams, gribējām uzvarēt, taču "Ventspils" ir laba komanda. Visu izšķirs spēle mūsu stadionā," izteicās Haifas kluba galvenais treneris Ariels Benado. "Mums šī bija tikai trešā spēle sezonā, tāpēc neesam gatavi uz visiem 100%. Tomēr mājās ceram nospēlēt krietni labāk."

"Maccabi" komanda pērn Izraēlas čempionātā izcīnīja otro vietu, bet 2009./2010.gada sezonā piedalījās UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Haifas klubs pašlaik ir bez regulāras spēļu prakses, jo vietējā Izraēlas čempionāta jaunā sezona sāksies vien 24.augustā.

"Ventspils" klubs ir vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, kas turpina dalību Eirokausos.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!