Foto: EPA/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) lūgusi Krievijai, kurai jārīko 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs, paskaidrot savu pretrunīgi vērtēto likumu, kurā tiek aizliegta "homoseksuālisma propaganda".

Šādu lēmumu FIFA pieņēmusi pēc aktīvās kritikas no sportistiem un aktīvistiem.

"Saistībā ar netradicionālo seksuālo attiecību propagandas aizliegumu FIFA aicinājusi Krievijas amatpersonas paskaidrot jaunā likuma detaļas," teikts federācijas paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā līdzīgu skaidrojumu Krievijai lūdza arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). Toreiz SOK uzsvēra, ka viņu statūti "paredz nulles toleranci pret diskrimināciju seksuālās orientācijas dēļ".

Tikmēr FIFA tagad izteikusi cerību, ka Pasaules kausa rīkotājvalsts viesi nesastaps diskrimināciju.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina jūnijā parakstītais likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām. Aktīvas diskusijas par to sākās pirms šobrīd Maskavā notiekošā pasaules vieglatlētikas čempionāta un saistībā ar nākamajā gadā Sočos paredzētajām ziemas olimpiskajām spēlēm.

Daudzi aktīvisti aicina valstis boikotēt Olimpiādi, bet ASV prezidents Baraks Obama pat atcēlis tikšanos ar savu Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu. Obama gan uzsvēra, ka viņa valsts sportisti noteikti piedalīsies olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!