Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas U-23 futbola izlase otrdien Jelgavā notikušajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) uzveica pusprofesionālo Anglijas U-23 valstsvienību.

Vienīgie vārti tika gūti spēles 26.minūtē, kad Eduards Višņakovs apspēlēja pretinieku vārtsargu un ieraidīja bumbu tukšos vārtos. Kopā pirmajā puslaikā Polijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs izveidoja aptuveni piecas vārtu gūšanas iespējas.

Otrā puslaika sākumā Višņakovs tika nomainīts, un šajā spēles daļā jau ievērojams pārsvars piederēja angļu futbolistiem, tomēr Latvijas izlasei izdevās noturēt uzvaru.

Višņakovs ikdienā pārstāv Polijas augstākās līgas kluba Lodzas "Widzew" krāsas un šīs sezonas ekstraklases ietvaros jau guvis piecus vārtus. Savukārt pārējie 19 Latvijas U-23 izlasē kandidāti ikdienā spēlē Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā.

Savukārt Anglijas U-23 izlasi pārstāvēja pusprofesionāli spēlētāji, kas spēlē "Conference" līgu (sākot no piektās spēcīgākās) klubos. Tā pirmoreiz tika izveidota 1979.gadā, bet iepriekšējā spēlē ar 6:1 sagrāva Bermudu nacionālo izlasi. Tās tūres ietvaros Anglijas spēlētāji apmeklēja arī vairākas vietējās skolas, bet mačā trīs vārtus guva "Forest Green Rovers" klubā spēlējošais Džeimss Norvūds.

Ikdienā Anglijas C izlase sacenšas "International Challenge Trophy" turnīrā, kurā 2012./13.gada sezonā ar 2:1 uzveica Beļģijas U-23 izlasi un ar 0:1 piekāpās komandai, kas sastādīta no Turcijas otrās līgas spēlētājiem.

Iepriekšējo maču Latvijas U-23 izlase aizvadīja jūnijā, kad ar rezultātu 2:0 pieveica līdzīgu Igaunijas komandu. Toreiz komanda tika izveidota no spēlētājiem, kas vēl nav sasnieguši nacionālās izlases līmeni, bet arī vecuma ziņā pārauguši U-21 valstsvienību.

Komandu trenē Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktors Dainis Kazakevičs, kurš nesen tika apstiprināts arī par U-21 izlases galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!