Foto: F64

Svētdien kārtējā "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā "Ventspils" savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar pašreizējo valsts čempioni Daugavpils "Daugavu".

Maču aktīvāk uzsāka Daugavpils komanda, kas vairākas reizes pārbaudīja "Ventspils" vārtsarga Maksima Uvarenko modrību, taču cīņas turpinājumā pamazām jau sāka izpausties mājinieku pārsvars, kuriem puslaika izskaņā bija teicama iespēja izvirzīties vadībā, taču veiksmīgi nospēlēja vārtsargs Aleksandrs Vlasovs.

Otrais puslaiks iesākās ar "Vetnspils" ofensīvu - 53.minūtē mājinieki veiksmīgi izspēlēja stūra sitienu, pēc kura krievu uzbrucējs Vadims Jančuks sita pāri vārtiem. Turpinājumā ventspilnieki turpināja apdraudēt Daugavpils "Daugavas" vārtus, taču nesekmīgi.

Mača izskaņā Visvaldis Ignatāns bīstami sita par daugavpiliešu vārtiem, taču bumba atkal lidoja pāri vārtiem.

Savukārt kompensācijas laikā ventspilniekiem bija lieliska iespēja izraut uzvaru, taču Daugavpils vienību glāba vārtu stabs.

Zīmīgi, ka pirms mača ar Daugavpils vienību "Ventspils" bija uzvarējusi jau četros mačos pēc kārtas.

Svētdien tiks aizvadīts vēl viens virslīgas duelis, kad Ilūkstes NSS savā laukumā spēkosies ar kopvērtējuma līderiem "Skonto".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 19 spēlēs iekrājusi 47 punktus, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par pieciem punktiem. Trešo vietu dala Rīgas "Daugava" un Daugavpils "Daugava", kuru kontā ir 37 punkti 19 cīņās. Piekto pozīciju ar 28 punktiem 18 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai četrus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks", kas aizvadījis 20 cīņas.

"Jūrmala" ar 19 punktiem 19 mačos ir septītā, bet astoto vietu ar 11 punktiem 20 mačos ieņem "Metta"/LU vienība. Tāds pats punktu skaits ir arī Ilūkstes NSS, kas aizvadījusi 18 spēles, savukārt kopvērtējumu ar astoņiem punktiem noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!