Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Profesionālo futbolistu asociācija (FIFPro) atteikusies Katarā paredzēto 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru aizvadīt vasarā.

Jau ilgāku laiku tiek lēsts, ka lielā karstuma dēļ, kas vasarā valda Katarā, 2022.gada Pasaules kauss varētu tikt pārcelts uz tā paša gada ziemas mēnešiem. Pret to gan ilgstoši bijušas ietekmīgākās Eiropas futbola līgas, jo tā labad nāksies pārkārtot čempionātu izspēles sistēmu vairāku gadu šķērsgriezumā.

Savukārt FIFPro viceprezidents Filips Pjats nācis klajā ar izteikumu, ka asociācija mudinās spēlētājus boikotēt turnīru, ja tiks lemts par tā aizvadīšanu vasarā. Šī nostāja šķietami tuvina lēmumu par turnīra rīkošanu ziemā.

"Kataras vasarā mēs nespēlēsim," izteicies Pjats, kurš pašlaik ir vienīgais izvirzītais kandidāts nākamnedēļ paredzētajām FIFPro prezidenta vēlēšanām.

"Spēlēšana Katarā 45 grādu karstumā vienkārši nav nopietni. Tas apdraud ne tikai laukumā esošos 22 spēlētājus, bet arī citus cilvēkus, ieskaitot tūristus," uzsvēris Pjats.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) sola lēmumu par turnīra norises laiku pieņemt ne ātrāk kā pēc 2014.gada finālturnīra.

Pagājušajā mēnesī ietekmīgā Eiropas Klubu asociācija (ECA), kuras paspārnē ir vairāk nekā 200 biedru, aicināja FIFA komiteju nesteigties ar lēmuma pieņemšanu, jo līdz čempionātam vēl ir deviņi gadi. Tikmēr Eiropas valstu futbola federācijas pēc ilgas pretošanās tomēr ir nolēmušas par labu finālturnīra rīkošanai ziemā, ja par šādu soli lems FIFA. Kā izteicies Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, nostāja par labu šādai iecerei ir visām 54 asociācijas dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!